Cara Mendapatkan Emosi Tambahan untuk Skype

Skype adalah perkhidmatan komunikasi telefon Internet yang popular yang membolehkan anda berhubung dengan orang lain melalui sembang teks sahaja, panggilan telefon dan sembang video. Apabila anda menghantar mesej sembang teks sahaja melalui antara muka perisian Skype, butang yang membuka menu lungsur turun membolehkan anda memilih dari berbagai emotikon yang berbeda untuk disertakan dalam mesej anda. Terdapat juga beberapa emotikon tersembunyi yang hanya dapat anda masukkan dengan menaip kod tertentu.

 1. Taip (penyamun) untuk Karakter dengan Topeng Hitam

 2. Ketik (penyamun) untuk menghantar watak yang memakai topeng hitam dan curiga mengalihkan pandangannya ke belakang dan ke belakang. Perlu diingat bahawa semua arahan untuk emotikon tersembunyi dimasukkan dalam format yang sama, dengan nama emoticon dikelilingi oleh tanda kurung.

 3. Menyatakan Kekecewaan

 4. Luahkan kekecewaan anda dengan menaip (headbang) atau (banghead) untuk memasukkan watak marah memukul kepalanya ke dinding. Anda juga dapat mengetik (fubar) untuk memasukkan watak marah yang menuding jari, atau (bersumpah) untuk menampilkan watak yang mulutnya ditutup dengan menatal "kata-kata sumpah" yang bertopeng dengan simbol rawak.

 5. Masukkan Watak Mabuk atau Merokok

 6. Masukkan watak yang kelihatan mabuk dengan menaip (mabuk) di tetingkap mesej, atau tambahkan watak animasi yang menghisap rokok dengan menaip (merokok), (merokok) atau (ci) dalam mesej anda.

 7. Hantar Emoticon Manusia dengan Anjing

 8. Hantarkan emoticon seorang lelaki yang melambaikan tangan dengan anjing di sisinya dengan menaip (toivo).

 9. Tunjukkan Cinta Muzik Rock

 10. Tunjukkan betapa anda menyukai muzik rock dengan menaip (rock) untuk memasukkan watak animasi yang memaparkan "rock horns" dengan tangannya dan memukul kepalanya ke arah muzik. Simbol "tanduk batu" dibuat dengan membuat kepalan tangan dan membiarkan jari kelingking dan telunjuk anda terentang. Pengunjung konsert sering membuat simbol "tanduk batu" di pertunjukan rock dan heavy metal.

 11. Hantar Emoticon Manusia Melompat di Kolam Renang

 12. Ketik (poolparty) untuk memasukkan emoticon lelaki yang memakai alat pengapung, siap untuk melompat di kolam.

 13. Beritahu Rakan Anda bahawa mereka telah Menyebarkan

 14. Beritahu rakan anda bahawa mereka telah memberitahu anda lebih banyak maklumat daripada yang anda ingin ketahui dengan menaip (tmi) untuk menghantar watak animasi berulang kali meletakkan tangannya di atas matanya. Anda mungkin menggunakan emotikon ini ketika seseorang menggambarkan kecederaan baru-baru ini dan memberikan banyak butiran yang anda anggap mengerikan.

 15. Masukkan Haiwan Beranimasi

 16. Masukkan bug animasi dengan menaip (bug), atau tupai animasi dengan menaip (heidy).