Cara Menukar TXT ke PDF

Fail Format Dokumen Mudah Alih Adobe adalah salah satu jenis format yang paling popular digunakan untuk pengedaran dokumen secara dalam talian. Mereka mengekalkan format yang sama tidak kira platform apa yang mereka baca. PDF akan kelihatan sama pada peranti mudah alih seperti pada aplikasi desktop. Sebaliknya fail Teks Biasa, menggunakan pemformatan asas dan tidak selalu kelihatan seragam di pelbagai platform. Tukar fail TXT anda ke dalam PDF untuk memastikan bahawa khalayak anda menerima kandungan yang konsisten di platform mana pun.

Tukar.File

1

Tukar fail TXT anda ke dalam PDF menggunakan utiliti penukaran dalam talian Convert.File. Navigasi penyemak imbas anda ke laman utama utiliti (lihat pautan di Sumber).

2

Klik pada butang "Browse" di sebelah medan "Pilih Fail Tempatan" utiliti. Import fail TXT anda, menggunakan tetingkap penjelajah fail yang muncul. Sekiranya "Teks (.txt)" tidak muncul dalam kotak menu "Input Format" utiliti secara automatik, pilih pilihan dari senarai format kotak.

3

Pilih "Adobe Portable Document Format (.pdf)" pilihan dari kotak menu "Output Format" utiliti.

4

Klik pada butang Convert.Files 'Convert' untuk menukar fail TXT anda ke dalam format PDF. Klik pada pautan muat turun yang muncul setelah fail ditukar untuk menyimpan fail PDF ke komputer anda.

Tukar dalam talian

1

Tukarkan fail TXT anda ke dalam PDF menggunakan alat penukaran di laman utama Online-Convert (lihat pautan di Sumber).

2

Pilih pilihan "Convert to PDF" dari kotak menu di bawah tajuk "Document Converter" utiliti. Klik pada butang "Pergi" kotak menu.

3

Klik pada butang utiliti "Pilih Fail" untuk memuat naik TXT anda ke Online-Convert. Klik pada fail "Convert" untuk menukar fail TXT menjadi PDF. Selepas penukaran, fail PDF akan dimuat turun ke komputer anda secara automatik.

Teknologi Neevia

1

Gunakan Penukar Dokumen Neevia Technology untuk mengubah fail TXT anda menjadi PDF. Navigasi penyemak imbas anda ke Penukar Dokumen.

2

Klik pada butang "Pilih Fail", di bawah tajuk "Pilih Fail" utiliti, untuk mengimport fail TXT anda ke Penukar Dokumen. Pilih "PDF" dari kotak menu "Output Format", jika pilihannya belum dipilih.

3

Pilih pilihan "Tunggu penukaran dalam penyemak imbas" dari kotak menu "Kaedah Penyampaian" dan klik pada butang "Muat Naik dan Tukar" untuk mula menukar dokumen TXT anda menjadi PDF.

4

Klik pada pautan hiper PDF untuk menyimpan fail ke komputer anda.