Berapa Kos Membuka Penjagaan Anak di Rumah?

Sekiranya anda suka bekerja dengan anak-anak dan ingin bekerja dari rumah, membuka penitipan anak di rumah mungkin merupakan pilihan yang baik untuk dipertimbangkan. Ketahuilah bahawa membuka penitipan anak di rumah memerlukan lebih daripada sekadar mencari beberapa ibu bapa yang sanggup membayar anda untuk menjaga anak-anak mereka. Keutamaan pertama anda adalah memberi mereka persekitaran yang selamat dan memelihara untuk anak-anak mereka. Menyiapkan penjagaan anak di rumah anda, dan mencari ibu bapa, memerlukan masa dan wang.

Lesen dan Permit

Banyak negeri menghendaki semua penyedia penjagaan kanak-kanak, termasuk penyedia di rumah, dilesenkan. Kos lesen biasanya terdiri daripada yuran permohonan dan pemeriksaan latar belakang. Sebagai tambahan kepada bayaran asas, anda mungkin perlu mengeluarkan wang untuk menyiapkan kediaman anda untuk diperiksa dengan memasang ciri keselamatan, membeli bekalan yang diperlukan, atau merombak rumah untuk mempunyai ruang dalaman dan luaran yang mencukupi untuk jumlah anak yang anda rawat. . Kos dan keperluan yang tepat untuk lesen jagaan kanak-kanak berbeza mengikut negeri.

Insurans Perniagaan dan Liabiliti

Polisi insurans akan membantu melindungi anda sekiranya kanak-kanak cedera atau jatuh sakit semasa anda berada. Insurans jagaan harian di rumah boleh dibeli sebagai penunggang khas syarikat insurans rumah anda yang ada, atau melalui agensi yang mengkhususkan diri dalam insurans penjagaan anak. Walaupun lebih mahal, insurans dari syarikat swasta yang mengkhususkan diri dalam insurans jagaan kanak-kanak biasanya boleh dikeluarkan dengan jumlah yang lebih besar dan akan memberikan lebih banyak perlindungan sekiranya timbul masalah.

Keselamatan dan Kesihatan

<p> Gerbang menjaga keselamatan dan keselamatan anak-anak. </p>

Memulakan penjagaan harian di rumah memerlukan mewujudkan persekitaran yang selamat dan sihat untuk anak-anak. Anda perlu membeli pintu keselamatan untuk menghalang tangga dan memastikan anak-anak tidak terkawal. Semua kabinet harus mempunyai kunci keselamatan di atasnya, dan outlet harus ditutup. Sebagai tambahan kepada persediaan kalis air untuk kanak-kanak, anda memerlukan penyembur, pembersih dan tisu pembasmi kuman untuk memastikan rumah anda sentiasa bersih dan bebas daripada kuman dan penyakit.

Rumah anda juga mesti dilengkapi dengan alat pemadam api dan alat pengesan asap dan karbon monoksida.

Bekalan dan Peralatan

<p> Kanak-kanak memerlukan pelbagai jenis mainan dan permainan. </p>

Menjaga anak memerlukan banyak bekalan. Sekiranya anda menjaga bayi atau balita, anda memerlukan kerusi tinggi, buaian atau tempat permainan serta tempat duduk di mana kanak-kanak dapat diikat. Walaupun ibu bapa membawa lampin dan botol, anda harus mempunyai bekalan lampin dan formula tambahan di tangan. Anda juga memerlukan makanan untuk sarapan, makan tengah hari dan makanan ringan, dan pilihan mainan, permainan, buku dan filem yang sesuai dengan usia.

Iklan dan Promosi

<p> Iklan dari mulut ke mulut mengurangkan kos. </p>

Untuk mempunyai penjagaan harian di rumah yang berjaya, anda memerlukan cukup anak untuk menjadikannya sesuai dengan masa anda. Menempatkan iklan di koran atau direktori tempatan biasanya memerlukan sedikit bayaran. Perkhidmatan penyenaraian internet mungkin juga memerlukan bayaran untuk menyenaraikan perniagaan penitipan anak di pangkalan data mereka. Anda mungkin mahu menyewa pereka grafik amatur untuk mereka bentuk kad perniagaan yang boleh anda berikan kepada bakal pelanggan atau tinggalkan di kedai dan tarikan yang sesuai untuk kanak-kanak.

Sebaik sahaja anda mendapat beberapa anak untuk dijaga - dan anda berjaya menjaga mereka - sumber iklan terbaik anda adalah rujukan dari mulut ke mulut percuma dari pelanggan anda.