Pemberian Kerajaan untuk Memulakan Ladang

Pertanian, seperti mana-mana perniagaan, dilengkapi dengan senarai cabaran dan perbelanjaan yang panjang ketika memulakan. Banyak petani beralih kepada pinjaman atau bantuan kerajaan untuk memulakan ladang. Pinjaman datang dengan pembayaran balik dengan faedah. Sebaliknya, geran tidak memerlukan pembayaran balik. Walaupun pemohon sering bersaing untuk mendapatkan geran, jenis pembiayaan dapat membantu petani melalui tahap awal.

Permulaan Pembangunan Petani dan Penternak

Pengeluar pertanian dapat mencari latihan, pendidikan, jangkauan dan bantuan teknikal untuk membantu mereka memulakan ladang dan peternakan melalui Program Pembangunan Petani dan Penternak Permulaan. Institut Makanan dan Pertanian Nasional, bahagian dari USDA, memberikan geran kepada pejabat kerajaan dan organisasi nirlaba di peringkat negeri, tempatan, suku dan wilayah.

Hibah dapat membayar untuk aktiviti seperti mengembangkan strategi pemasaran dan program pengawasan tanah. Jumlah wang yang dapat diterima oleh organisasi ialah $ 250,000 setiap tahun. Sekurang-kurangnya 25 peratus pembiayaan harus dilakukan untuk menolong petani yang kurang bernasib baik, inisiatif yang menangani sumber daya terhad kepada petani baru, dan program yang membantu pekerja ladang yang ingin menjadi petani.

Perumahan Buruh Ladang

Salah satu daripada banyak cabaran untuk memulakan dan mengendalikan ladang adalah mencari orang untuk membantu menjalankannya. Buruh ini juga memerlukan perumahan. Pejabat Pembangunan Luar Bandar USDA memberikan geran untuk membeli, membina, mengubahsuai dan membaiki perumahan pekerja melalui program Geran dan Pinjaman Perumahan Tenaga Kerja Ladang.

Pemohon yang layak termasuk petani individu, persatuan ladang, syarikat ladang keluarga, pejabat kerajaan, suku Indian Amerika, organisasi bukan untung dan pekerja ladang. Pemberian diberikan kepada pejabat kerajaan, suku, organisasi nirlaba dan pekerja ladang, dan pinjaman tersedia untuk semua orang. Pembiayaan boleh membayar perumahan di luar tempat tinggal asas seperti pusat jagaan kanak-kanak.

Galakan Kualiti Alam Sekeliling

Seorang pengeluar pertanian konvensional dapat menerima hingga $ 20,000 setiap tahun untuk beralih ke pertanian organik dari Program Insentif Kualiti Alam Sekitar USDA. Program ini juga terbuka untuk orang-orang yang sudah diperakui dalam pertanian organik yang ingin memperluaskan operasi mereka. Bersama dengan menerima sebanyak $ 20,000 untuk satu tahun, penerima geran juga boleh memohon sehingga $ 80,000 selama enam tahun. Pemohon yang layak mesti memenuhi standard organik yang ditetapkan oleh Perkhidmatan Pemasaran Pertanian USDA.

Hibah Negeri dan Bantuan Kewangan

Petani boleh mendapatkan geran dan bantuan kewangan lain di luar Jabatan Pertanian AS. Banyak pejabat kerajaan negeri juga memberikan bantuan. Jabatan Pertanian Texas, misalnya, mempunyai program Young Farmer Grant. Petani berusia antara 18 dan 46 tahun boleh menerima $ 5,000 hingga $ 20,000 untuk membayar kos operasi, ternakan, makanan dan perbelanjaan asas lain.

Orang yang berusaha memulakan ladang boleh menghubungi pejabat jabatan pertanian negeri dan tempatan mereka untuk mengetahui jenis geran dan bantuan lain yang boleh mereka minta.