Cara Mencetak Poster Dengan Pencetak

Poster yang mengumumkan produk atau perkhidmatan terbaru anda membantu meningkatkan profil syarikat anda di acara perniagaan seterusnya. Sekiranya pencetak anda mempunyai pilihan poster, anda boleh membuat pembesaran secara dalaman dari fail dalam program seperti Microsoft Word atau Windows Paint. Fleksibiliti ini membolehkan anda memilih dimensi akhir untuk poster berdasarkan empat atau lebih helaian. Pilihan dan susun atur halaman pencetak anda membolehkan anda mengumpulkan poster dengan kepingan kertas ukuran standard untuk alat promosi yang menjimatkan dan menjimatkan masa.

1

Hidupkan pencetak anda. Muatkan helaian untuk poster anda.

2

Buka fail yang mengandungi gambar poster. Klik tab "File" pada pita arahan, kemudian klik "Cetak" untuk memunculkan kotak dialog.

3

Klik butang "Preferences" atau "Properties Printer" untuk membuka kotak dialog Preferensi Percetakan.

4

Klik pilihan "Layout Halaman" yang disukai, seperti "4 Poster [2x2]," "9 Poster [3x3]" atau "16 Poster [4x4]" untuk memilih ukuran poster. Tingkap pratonton menunjukkan gambarajah bilangan helaian yang ditentukan yang membentuk poster anda.

5

Klik "OK" untuk menutup kotak dialog Preferensi Percetakan, kemudian klik "Cetak." Letakkan cetakan pada permukaan yang besar dan rata mengikut urutan yang betul.

6

Potong cetakan dengan perapi kertas, atau dengan tepi lurus dan pisau tikar. Lekatkan pita ke bahagian bawah helaian untuk membuat poster.