Cara Membuka Butik Pakaian Dalam Talian

Sekiranya anda mempunyai minat dalam industri fesyen dan suka pakaian, membuka butik pakaian dalam talian mungkin untuk anda. Terdapat banyak kelebihan untuk membuka butik dalam talian, seperti overhead rendah. Anda tidak perlu menyewa pejabat dan boleh menggunakan penghantaran drop untuk menghilangkan keperluan ruang gudang. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan semasa memulakan butik dalam talian.

Lesen dan Permit

Penjualan pakaian tidak memerlukan lesen perniagaan khas. Butik pakaian dalam talian memerlukan pelesenan yang sama dengan kedai batu bata dan mortar. Anda ingin membentuk perniagaan secara rasmi di negeri anda. Anda boleh menyemak laman web Pentadbiran Perniagaan Kecil AS (SBA) untuk mendapatkan bantuan mendaftar di negeri anda untuk memungut cukai jualan.

Sekiranya anda ingin menyimpan inventori produk yang banyak, anda mungkin perlu melihat kod sewa atau zonasi tempatan anda. Walau bagaimanapun, ini dapat dielakkan dengan menggunakan penghantaran drop. Ini adalah kaedah pemenuhan di mana anda tidak menyimpan sebarang inventori. Sebaliknya, apabila pelanggan membeli produk, anda menghantarnya terus dari pengeluar pihak ketiga kepada pelanggan.

Jenis Pakaian

Sebelum membuka kedai pakaian dalam talian, anda mesti mempertimbangkan jenis pakaian yang ingin anda jual. Mungkin anda boleh menjual pakaian bayi untuk ibu mengandung, pakaian sekolah untuk pelajar atau pakaian sukan untuk pengunjung gim. Penting untuk mengetahui siapa khalayak sasaran anda sebelum anda memulakan perniagaan. Ini akan membantu menentukan semua yang anda lakukan dari jenis pakaian yang anda jual hingga cara anda mengiklankan kepada pelanggan anda.

Francais atau Individu

Bermula sebagai francais dapat memberi anda kelebihan dengan membeli jenama yang sudah mapan. Anda boleh memanfaatkan pangkalan pelanggan jenama yang sudah ada untuk mendorong penjualan serta menggunakan pengetahuan dan strategi pemasaran dan operasi mereka yang terbukti untuk menjalankan perniagaan anda. Walau bagaimanapun, di dalam ruang butik dalam talian, tidak banyak pilihan. Dalam banyak kes, lebih menjimatkan untuk memulakan jenama anda sendiri atau membeli jenama yang ada.

Gunakan Pembekal Borong

Gunakan pembekal borong semasa mencari pakaian untuk butik dalam talian anda. Anda boleh mendapatkan harga borong yang sangat baik dari laman web seperti Alibaba atau Globalsources.com, yang mempunyai lebih daripada dua juta pembekal yang berkelayakan untuk dipilih. Sekiranya anda mencari produk pakaian borong yang berkualiti, pertimbangkan untuk mencari pakaian buatan Korea.

Tempat lain yang perlu dipertimbangkan untuk pakaian borong adalah pertunjukan fesyen seperti Dallas Market Center Fashion Show atau Atlanta Apparel Market Fashion Show. Mereka adalah tempat di mana anda dapat melihat semua trend terkini serta berbual dan membeli terus dari pembekal.

Sediakan Laman Web Anda

Semasa menyiapkan laman web anda, pastikan untuk memilih nama kedai yang akan diingat oleh pelanggan dan sesuai dengan jenis pakaian yang anda jual. Yang penting ia mempunyai persembahan yang baik dan teratur. Sekiranya anda tidak tahu melakukan ini sendiri, anda boleh menghubungi profesional atau menggunakan platform e-dagang yang siap digunakan seperti Quick2Host.com atau Shopify.

Menyimpan Produk Anda

Sekiranya anda memutuskan untuk menyimpan produk di rumah anda sendiri, pastikan produk tersebut disimpan dengan betul di lokasi yang sejuk dan kering dari haiwan peliharaan, kanak-kanak, asap dan kelembapan. Pertimbangkan membeli insurans sebagai sandaran. Walaupun anda menggunakan penghantaran drop atau perkhidmatan pemenuhan seperti Fulfillment by Amazon, tetap pastikan untuk memberitahu mereka cara menyimpan produk anda dengan betul.

Memasarkan Perniagaan Pakaian Anda

Promosikan perniagaan pakaian anda. Ini termasuk mengadakan pertunjukan fesyen yang menampilkan produk anda atau menggunakan alat pemasaran sosial seperti Facebook dan Instagram. Namun, pastikan agar kandungan anda berguna dan menarik bagi pelanggan anda.

Daripada hanya menyertakan foto pakaian anda, tunjukkan penampilannya pada seseorang dan dalam situasi seharian. Berikan petua fesyen. Contohnya, jenis pakaian apa yang sesuai dengan salah satu produk anda.