Cara Menjana Wang Membeli Unit Penyimpanan Terbengkalai

Siri TV realiti "Storage Wars" menjadikannya popular bagi pengusaha untuk membeli unit simpanan yang ditinggalkan oleh penyewa, dan mendapat keuntungan dari apa yang mereka dapati di unit tersebut. Dan sementara pertunjukan itu menghasilkan beberapa penemuan yang mengejutkan, kebenarannya adalah bahawa mencari nafkah dari unit penyimpanan yang ditinggalkan untuk dijual memerlukan perancangan, pelaksanaan yang tepat dan kesediaan untuk melakukan perjalanan ke beberapa lelong setiap minggu.

Membida unit penyimpanan yang ditinggalkan untuk dijual juga mencabar kerana lelong biasa memerlukan anda melihat kandungan dari pintu tanpa menyentuh apa-apa di dalamnya. Ini bermakna anda tidak akan benar-benar mengetahui apa yang ada di dalamnya sehingga anda membelinya dan mula menggali kandungannya. Menjana wang dalam perniagaan ini memerlukan pengetahuan tentang bagaimana item akan dijual, dan juga melaksanakan strategi penawaran pintar.

Cari Lelong Unit Penyimpanan di Kawasan Anda

Anda tidak boleh membeli unit simpanan jika anda tidak tahu di mana pemilik storan mengadakan lelongan, jadi anda harus menghubungi kemudahan penyimpanan di kawasan anda untuk mengetahui kapan mereka mengadakan lelongan unit simpanan. Banyak kemudahan simpanan mengadakan lelong beberapa kali dalam sebulan. Anda juga boleh memeriksa laman web iklan baris dan kemudahan penyimpanan tempatan, atau melanggan buletin e-mel yang akan memberitahu anda mengenai lelongan unit penyimpanan masa depan. Pastikan anda mengetahui syarat penjualan, yang dalam kebanyakan kes memerlukan anda membayar tunai dan membersihkan unit dalam 24 hingga 48 jam.

Terokai Hasil Jualan Anda

Sebelum anda membeli unit simpanan, anda harus mengetahui jalan yang sesuai untuk menjual barang-barang di unit tersebut. Jualan dalam talian melalui laman web lelong seperti eBay atau laman web pengiklanan seperti Craiglist adalah pilihan tidak kira di mana anda tinggal. Pilihan lain termasuk menjual di pasar loak, penjualan garaj atau pajak gadai. Untuk barang yang lebih berat, anda lebih baik menjual secara tempatan untuk mengelakkan kos penghantaran yang besar yang akan menyukarkan anda memperoleh keuntungan.

Ketahui Nilai Item Unit Penyimpanan Biasa

Walaupun mustahil bagi anda untuk mengetahui dengan tepat barang-barang apa yang akan anda dapati di unit penyimpanan terbengkalai untuk dijual, anda harus meneliti harga barang biasa yang terdapat di unit ini. Contohnya, banyak unit simpanan yang terbengkalai untuk dijual mempunyai perabot, buku, barang kemas dan barangan rumah. Mengetahui julat harga barang-barang ini di laman web lelong dapat membantu anda menentukan cara menentukan harga barang yang anda jual untuk mendapatkan keuntungan.

Sewa Lori atau Van

Susun trak atau van untuk memastikan anda dapat memuatkan semua barang sekiranya anda memenangi tawaran pada unit simpanan yang besar. Menyewa kenderaan ini lebih awal akan menjimatkan masa anda membeli unit simpanan yang terbengkalai. Ini juga akan membantu anda menghindari kemungkinan bahawa anda akan kehabisan masa yang diperuntukkan untuk memuat barang anda.

Tetapkan Had Perbelanjaan

Sebelum tiba di lelong, tetapkan had perbelanjaan. Ini mungkin sukar kerana pada dasarnya anda membida buta, tanpa mengetahui nilai apa yang ada di unit ini. Walau bagaimanapun, kaedah praktik yang baik adalah dengan menganggarkan nilai unit dengan memberikan jumlah dolar untuk setiap kotak. Sebagai contoh, jika anda menganggap bahawa setiap kotak dalam satu unit bernilai $ 15 dan terdapat 10 kotak dalam satu unit, nilainya adalah sekitar $ 150.

Had perbelanjaan anda akan berada di bawah $ 150 sehingga anda dapat memperoleh keuntungan. Dalam contoh ini, jika anda ingin menggandakan jumlah yang anda belanjakan untuk lelong, had anda adalah $ 75.

Tiba Awal Dengan Wang Tunai

Pergi ke lelongan lebih awal untuk melihat siapa lagi yang akan menawar dan mendaftar untuk melelong. Pastikan anda mempunyai wang tunai yang mencukupi untuk menampung kemungkinan tawaran anda kerana kebanyakan kemudahan penyimpanan memerlukan anda membayar segera atau kehilangan kemenangan anda.

Susun Melalui Item Anda

Setelah memenangi tawaran, pisahkan item yang anda bongkar menjadi timbunan "jual", timbunan "mungkin" dan timbunan "buang". Tumpukan "jual" adalah untuk item yang pasti anda akan melelong atau menjual, tumpukan "mungkin" mungkin memerlukan lebih banyak penelitian untuk menentukan apakah item tersebut dapat menarik minat dan tumpukan "lempar" adalah untuk item yang tidak bernilai.

Petua

Lakukan penilaian pada bahagian yang berpotensi berharga jika anda tidak pasti berapa harganya. Ini memastikan anda dapat menjual sekepingnya dengan jumlah maksimum yang mungkin.