Cara Menyegerakkan Outlook & Rackspace

Menyelaraskan akaun e-mel berasaskan Web syarikat anda dengan pelbagai peranti membolehkan anda terus berkomunikasi tanpa mengira lokasi anda. Menyelaraskan e-mel Rackspace anda dengan Microsoft Outlook membolehkan anda memeriksa e-mel di desktop dan juga di akaun e-mel web anda. Outlook dan Rackspace menyokong teknologi e-mel IMAP, yang menyegerakkan kandungan pelayan e-mel anda di beberapa peranti dan bukannya memuat turunnya ke satu lokasi sahaja.

1

Geser penunjuk tetikus anda ke sudut kanan atas skrin komputer anda untuk memaparkan menu Charms.

2

Klik "Cari," masukkan "Mel" tanpa tanda petik di kotak Cari dan kemudian klik "Tetapan" untuk memuatkan tetapan gesaan.

3

Klik "Mail" untuk memuat permintaan Mail, dan kemudian klik "Add" untuk melancarkan tetingkap Add Account.

4

Masukkan nama pengenalan untuk akaun e-mel Rackspace anda di bidang yang disediakan, klik "Seterusnya" dan kemudian pilih "Penyediaan manual atau jenis pelayan tambahan."

5

Pilih "IMAP," dan kemudian klik "Seterusnya."

6

Masukkan nama depan dan belakang anda di medan Nama Penuh. Ini adalah nama yang akan dilihat orang ketika mereka menerima e-mel dari akaun ini.

7

Masukkan alamat e-mel anda di medan Alamat E-mel. Ini mestilah e-mel Rackspace yang anda mahu Outlook selaraskan.

8

Masukkan "imap.emailsrvr.com" tanpa tanda petik di ruang Pelayan Mel Masuk.

9

Masukkan "smtp.emailsrvr.com" tanpa tanda petik di ruang Pelayan Mel Keluar (SMTP)

10

Masukkan nama pengguna dan kata laluan akaun anda di bidang yang disediakan, dan kemudian klik kotak centang "Ingat Kata Laluan" agar Outlook mengingat kata laluan anda. Untuk keselamatan tambahan, biarkan kotak Ingat Kata Laluan tidak dicentang sehingga mesti dimasukkan sebelum surat dapat dihantar dari akaun Outlook anda.

11

Klik butang "Tetapan Lagi", dan kemudian klik tab "Pelayan Keluar". Letakkan tanda centang di kotak centang "Pelayan keluar saya (SMTP) memerlukan pengesahan", dan kemudian klik butang radio "Gunakan tetapan yang sama dengan pelayan surat masuk saya".

12

Klik tab "Lanjutan". Masukkan "143" tanpa tanda petik di medan Pelayan Masuk (IMAP), masukkan "25" tanpa tanda petik di medan Pelayan Keluar (SMTP) dan kemudian klik butang "OK".

13

Klik "Next" untuk menguji tetapan akaun anda, dan kemudian klik "Tutup" untuk menyelesaikan penyegerakan Outlook dengan akaun Rackspace anda.