Cara Membuat Kad Perniagaan Anda Sendiri di Photoshop

Kad perniagaan adalah alat pengiklanan utama untuk hampir semua jenis perniagaan. Sama ada anda beroperasi dalam talian atau luar talian, anda boleh mendapatkan maklumat mengenai syarikat anda dengan memberikan kad profesional yang tajam. Adobe Photoshop hanyalah satu program reka bentuk grafik yang boleh anda gunakan untuk membuat kad perniagaan anda sendiri.

1

Muatkan Adobe Photoshop dan klik "CTRL + N" untuk memulakan fail baru. Kotak dialog dimuat. Tetapkan ukuran hingga 3,75 inci dengan lebar 5,25 inci. Ukuran ini adalah ukuran kad perniagaan biasa 3 x 5 inci, ditambah ruang tambahan di tepi sekiranya pencetak perlu memotong sedikit dari sisi - ini juga disebut pendarahan. Pilih CMYK dari kotak "Mode" dan tetapkan resolusi fail menjadi 300 titik per inci atau lebih tinggi.

2

Klik alat "Jenis" pada bar alat Photoshop anda. Klik di dalam dokumen terbuka untuk memasukkan nama penuh, alamat, nombor telefon, alamat laman web, dan alamat e-mel anda pada baris berasingan di sebelah kiri atau kanan kad perniagaan anda. Tambahkan juga maklumat hubungan media sosial. Pilih teks dan klik tetingkap "Character" untuk menukar fon mengikut keinginan anda. Klik tetingkap "Perenggan" untuk menyesuaikan penjajaran (kiri, kanan, tengah) jika anda mahu.

3

Klik "CTRL + O" untuk membuka fail baru dan mencari fail gambar di komputer anda yang mengandungi logo syarikat anda. Tekan "Buka" untuk memaparkan logo di dalam Photoshop. Klik dan seret gambar logo ke fail kad perniagaan anda. Letakkan logo di tempat yang anda mahukan tertera di kad nama.

4

Klik alat "Jenis" sekali lagi untuk menambahkan blok teks baru. Taipkan cogan kata syarikat anda atau baris lain untuk menerangkan perniagaan anda. Sekali lagi, sesuaikan teks menggunakan tetingkap "Karakter" atau "Perenggan". Ini adalah langkah pilihan.

5

Klik "CTRL + S" dan simpan fail Photoshop (disimpan sebagai dokumen JPA). Navigasi ke menu "File" dan pilih "Save as Copy" untuk menyimpan kad sebagai fail TIF, PDF, atau JPEG. Pencetak kad perniagaan anda kemungkinan akan meminta salah satu format ini.