Bagaimana Menjadi Pengajar Senjata Api yang diperakui

Berita AS melaporkan bahawa penjualan senjata api melambung tinggi sejak Coronavirus berlaku di AS dan majoriti pembeli ini adalah pemilik senjata pertama. Sebenarnya, menurut FBI, pemeriksaan latar belakang senjata api hingga bulan Jun 2020 berjumlah lebih dari dua pertiga dari yang dimulakan pada tahun 2019. Oleh kerana banyak orang ini ingin belajar bagaimana menyimpan dan menggunakan senjata baru mereka dengan betul, permintaan untuk pekerjaan tenaga pengajar senjata api juga mungkin akan meningkat.

Menurut Hospital Kanak-kanak di Pennsylvania, kebanyakan kematian akibat tembakan tidak sengaja berlaku di dalam rumah; penyimpanan yang selamat dapat mencegah lebih daripada 30 peratus kematian akibat kemalangan. Tenaga pengajar keselamatan senjata api mengajar pemilik senjata bukan hanya cara menembak, tetapi juga mengajar peraturan keselamatan senjata api, bagaimana memilih senjata api dan peluru terbaik untuk keperluan masing-masing, cara memeriksa dan menyelenggara senapang, serta keselamatan jarak tembak. Kursus adalah khusus untuk jenis senjata api tertentu (pistol, senapang, senapang), dan kursus yang lebih maju ditawarkan bagi mereka yang ingin mempelajari lebih lanjut atau meningkatkan kemahiran mereka.

Pekerjaan Pengajar Senjata Api

Sebagai pengajar senjata api yang diperakui, anda boleh mengajar kelas di sebelah, atau anda boleh menggunakan apa yang anda pelajari dalam kerjaya sepenuh masa. Setelah anda mendapat sijil pengajar senjata api, anda akan layak untuk beberapa pekerjaan. Anda boleh memulakan perniagaan instruksi senjata api anda sendiri, bekerja untuk yang sudah sedia ada, bekerja atau menjalankan jarak tembak atau, dengan latihan yang lebih maju, bahkan melatih pegawai penguatkuasa undang-undang.

Kelayakan Pengajar Senjata Api

Tenaga pengajar kursus Senjata Api perlu menjadi warganegara yang terhormat yang tidak disabitkan dengan kesalahan atau dibebaskan secara tidak jujur ‚Äč‚Äčoleh mana-mana Angkatan Bersenjata Amerika Syarikat. Mereka mesti memberikan bukti kejayaan menyelesaikan kursus instruktur senjata api yang diluluskan dan memenuhi syarat negeri lain sebelum mereka boleh memohon lesen untuk menjadi tenaga pengajar di negeri itu. Oleh kerana undang-undang senjata berbeza mengikut negara, keperluan instruktur mungkin berbeza. Beberapa negeri menawarkan program pensijilan penguatkuasaan undang-undang mereka sendiri.

Sebelum mengikuti kursus pengajar senjata api, anda mesti memenuhi syarat di negeri anda untuk memiliki senjata api secara sah, mempunyai izin senjata yang sah dan telah berjaya menyelesaikan kursus sebelumnya dalam keselamatan dan penggunaan senjata api. Setelah menamatkan kursus instruktur senjata api, calon menyerahkan sijil mereka dari program latihan yang diluluskan untuk memohon sijil negeri.

Di beberapa negeri, seperti Pennsylvania, cap jari juga diperlukan. Mungkin ada biaya tambahan yang berlaku untuk sertifikasi negara, dan pensijilan ulang juga berbeza-beza menurut negara. Walaupun pensijilan Massachusetts baik selama 10 tahun, California baik untuk lima, dan Florida baik untuk tiga. Walaupun National Rifle Association (NRA) adalah organisasi terbesar dan terkenal, ada pilihan latihan lain, seperti National Association of Certified Firearms Instructors, yang menawarkan kursus di Illinois, Minnesota, Missouri, Utah, dan Kansas dan, di beberapa menyatakan, melalui polis negeri.

Kursus Pengajar Senjata Api NRA

Laman web NRA menyatakan bahawa objektif utama organisasi adalah "memberi pendidikan dan latihan dalam penggunaan senjata api yang selamat dan tepat." Organisasi ini menawarkan sebilangan kursus senjata api di seluruh negara; lebih daripada 1 juta pemilik senjata belajar dari lebih 125,000 tenaga pengajar setiap tahun. Enam belas kursus ini mengajar tenaga pengajar.

NRA menghendaki calon instruktur terlebih dahulu menyelesaikan kursus asas dalam disiplin khusus (keselamatan rumah, pistol, senapang, senapang) yang ingin mereka ajar dan menunjukkan bahawa mereka mempunyai pengetahuan yang kuat dan latar belakang yang kukuh dalam keselamatan dan kemahiran menembak. Mereka kemudian mesti mengikuti kursus latihan dan mendapat sokongan Kaunselor Latihan mereka sebelum mendapat sijil NRA mereka. Kaunselor Latihan NRA diperakui sebagai tenaga pengajar berpengalaman yang mampu mengajar penembak berpengalaman untuk mengajar orang lain cara menembak.

Instruktur Senjata Api Bertauliah NRA diuji sejauh mana mereka mengikuti rancangan pelajaran, kemampuan mereka mengendalikan senjata api dengan yakin, dan kemampuan mereka untuk menggunakan alat bantu latihan dengan berkesan, semuanya dalam kerangka falsafah pengajaran NRA. Mereka juga mempelajari kaedah pengajaran khusus dan bagaimana menilai dan membantu meningkatkan kemahiran penembak permulaan.

NRA juga menawarkan kursus Instruktur Perlindungan Diri; calon mesti sudah disahkan di peringkat lebih rendah untuk mengikuti kursus ini. Kursus ini juga merangkumi bahagian mengenai undang-undang yang berlaku. Ini boleh diajar oleh peguam yang pakar dalam bidang undang-undang ini atau pegawai penguatkuasa undang-undang atau pengajar lain yang diperakui oleh negeri di mana kursus ini diadakan.

Apa yang Diharapkan dari Kursus

Calon instruktur memerlukan lebih banyak daripada kemahiran menembak. Keupayaan untuk mengajar orang lain sangat penting untuk berjaya. Kursus Pengajar Senjata Api NRA merangkumi kemahiran mengajar asas: kemahiran bertutur di depan umum, metodologi, cara membuat anggaran, bagaimana mengatur kursus, bagaimana menggunakan pasukan latihan dan bagaimana menggunakan alat bantu latihan.

Tempoh Kursus Instruktur Senjata Api NRA berbeza-beza bergantung pada kursus, tetapi boleh berlangsung dari 11 hingga 22 jam untuk diselesaikan dan mungkin berlangsung selama beberapa hari. Walau bagaimanapun, individu mesti berjaya menyelesaikan kursus asas mengenai disiplin khusus yang ingin mereka ajar. Prasyarat ini berkisar dari beberapa jam hingga beberapa hari.

Berapa Kosnya?

Bayaran kursus ditetapkan oleh tenaga pengajar dan sekolah sehingga mereka berbeza mengikut kawasan dan kadang-kadang dari pengajar ke pengajar. Kursus keselamatan asas serendah $ 100 dan kursus latihan khusus berharga lebih dari $ 500 . Mereka yang ingin membuat kerjaya dengan menggunakan senjata api harus merancang untuk mengikuti beberapa kursus.

Bahan latihan, seperti buku panduan pelajar, boleh didapati melalui laman web NRA, dan hanya boleh dibeli oleh tenaga pengajar yang diperakui. Pengajar juga harus mengharapkan untuk membeli insurans instruktor senjata api untuk melindungi daripada kecederaan, kerosakan harta benda dan menawarkan tanggungjawab umum. Lockton Affinity Outdoor, sebuah syarikat insurans yang disokong oleh NRA, mempunyai polisi antara $ 150 hingga $ 300 setahun. Kos lain termasuk bayaran lesen dan sewa lokasi serta kos sampingan seperti mencetak sijil tamat pelajar.

Penguatkuasaan Undang-Undang Menerima Latihan Khas

Kursus Instruktur Senjata Api NRA melayakkan individu mengajar kebanyakan pemilik senjata api, tetapi cabaran unik penguatkuasaan undang-undang (termasuk agensi persekutuan) menuntut lebih banyak. Program Latihan Pengajar Senjata Api, yang dikendalikan oleh Pusat Latihan Penguatkuasaan Undang-Undang Persekutuan (sebahagian daripada Jabatan Keselamatan Dalam Negeri) adalah program 10 hari untuk instruktur senjata api baru untuk membolehkan mereka berfungsi sebagai instruktur senjata api penguatkuasaan undang-undang. Kursus-kursus ini terhad kepada pegawai penguatkuasa undang-undang sepenuh masa dan tentera yang mempunyai kuasa penangkapan. Tidak seperti pekerjaan pengajar senjata api yang lain, syarat untuk jawatan ini juga memerlukan keadaan fizikal yang baik dan pemeriksaan kesihatan serta penilaian kemahiran senapang.

Persatuan Pengajar Senjata Api Penguatkuasaan Undang-Undang Nasional (NLEFIA), yang ditubuhkan pada tahun 2015, juga menyediakan pendidikan dan latihan instruktor senjata api lanjutan, dan juga menawarkan rangkaian dan perkongsian maklumat di antara ahli. Dicipta untuk instruktur senjata api penguatkuasaan undang-undang, ia juga terbuka untuk pengajar senjata api tentera.

Pensijilan pengajar senjata api semasa diperlukan untuk menyertai; NLEFIA tidak menawarkan kursus pensijilan instruktur senjata api awal. Kursus tiga hari / 24 jam mereka lebih mendalam daripada kursus asas dan berharga $ 525 . Organisasi ini juga menawarkan kursus pendidikan lanjutan yang mungkin diperlukan bagi pengajar untuk memastikan sijil mereka tetap terkini. Kursus ini berkisar antara 8 hingga 24 jam dan berharga $ 175 setiap 8 jam sehari untuk ahli (keahlian diperlukan untuk mengikuti kursus)

Berapa Banyak Yang Boleh Anda Buat?

Gaji berbeza-beza mengikut wilayah dan pengalaman, tetapi instruktur senjata api dapat menjangkakan sekitar $ 11 hingga $ 54 per jam pada jarak, dan $ 76,000 hingga $ 112,000 setahun sebagai instruktur senjata api penguatkuasaan undang-undang. Tenaga pengajar senjata api tentera memperoleh dari $ 64,000 hingga $ 83,000 setiap tahun.

Range master bertanggung jawab untuk memastikan keselamatan di jarak tembak, untuk pekerja dan pelanggan. Keberkesanan dalam kedudukan ini mengurangkan tanggungjawab, menjadikan jarak tembak lebih menarik dan menguntungkan. Gaji berbeza mengikut wilayah. Institut Penyelidikan Ekonomi menganggarkan purata negara adalah $ 98,863 .