Cara Menghentikan Panji di Craigslist

Perkhidmatan iklan baris Craigslist boleh menjadi alat berharga dalam rancangan pendedahan iklan pemilik perniagaan kecil. Menurut Craigslist, laman web ini mengalami lalu lintas bulanan kira-kira 50 bilion paparan halaman. Walaupun begitu, penandaan tidak sengaja dan berbahaya boleh menyebabkan kesukaran. Oleh kerana penandaan dilakukan oleh sistem dan kakitangan automatik Craigslist, dan pengguna lain, anda tidak dapat menghentikan semua penanda secara kekal, tetapi anda dapat mengambil tindakan tertentu untuk membatasinya.

Ikuti Garis Panduan Craigslist

Iklan sering ditandai kerana tidak memenuhi Syarat Perkhidmatan Craigslist dan garis panduan lain. Sebagai contoh, Craigslist tidak mahu anda menyiarkan lelongan, penawaran atau peluang perniagaan yang melibatkan pemasaran pelbagai peringkat, pengambilan ahli kelab atau pelaburan awal. Iklan yang menawarkan barang terlarang, seperti senjata, alkohol, tembakau, dadah atau bahan berbahaya juga ditandai. Selain itu, Craigslist menghendaki anda membuat catatan dalam kategori yang betul. Kirim iklan untuk perkhidmatan di bawah pilihan "Perkhidmatan Ditawarkan" dan peluang pekerjaan di bawah pilihan "Pekerjaan Ditawarkan" atau "Gig Ditawarkan" Untuk mengeposkan tentang acara yang berkaitan dengan pekerjaan, seperti pameran pekerjaan, gunakan pilihan "Acara".

Hentikan Kelakuan Spam

Craigslist memberi amaran kepada pengguna bahawa ia tidak akan bertolak ansur dengan spam, seperti iklan yang serupa atau hampir serupa yang disiarkan di beberapa lokasi geografi, atau pada masa yang sama, di satu kawasan di bawah kategori yang berbeza. Pilih satu bandar atau kawasan tempatan dan satu kategori untuk iklan anda dan tunggu sekurang-kurangnya 48 jam antara setiap penyiaran iklan baru. Sekiranya anda memerlukan liputan yang lebih luas, Craigslist menyatakan dalam Soalan Lazimnya bahawa anda harus membawa iklan ke tempat lain. Selain itu, jangan sekali-kali menghantar nombor telefon yang mengandungi gabungan teks dan nombor yang ganjil, seperti nombor telefon "5five5-one21two." Craigslist menandakan aktiviti ini kerana spammer menggunakan kaedah ini untuk cuba menghentikan sistem automatik dan kakitangannya daripada mengesan iklan mereka.

Tukar Format Iklan dan Perkataan

Penggunaan pemformatan teks yang terlalu komersial sering mengakibatkan penandaan. Sebagai contoh, hadkan penggunaan SEMUA CAP dan simbol dalam tajuk pos dan teks iklan, dan bahasa penjualan yang dimaksudkan untuk memaksa, seperti "BELI SEKARANG!" atau "Panggil SEKARANG! Tawaran berakhir HARI INI !. " Selain itu, periksa semula kata-kata yang anda gunakan untuk menyajikan perkhidmatan anda dan buang bahasa yang menjadikan iklan anda kelihatan menipu atau tidak jelas. Iklan dengan kata-kata yang serupa dengan iklan pengguna lain juga sering ditandai. Semak iklan dalam subkategori Perkhidmatan yang Ditawarkan di mana anda mula-mula menyiarkan iklan anda dan kemudian tulis semula iklan anda mengikut keperluan.

Laporkan Masalah Penandaan

Craigslist mengesyorkan agar anda meminta pengguna lain di Forum Bantuan (pautan di Sumber) untuk meninjau dan menawarkan nasihat mengenai iklan yang ditandai sebelum menghubungi syarikat. Sekiranya anda masih yakin berlaku kesalahan bendera, gunakan borang "Hubungi Kami" (pautan di Sumber) Pilih "Pelecehan / Penandaan" dan kemudian "Iklan saya ditandai dan mematuhi syarat penggunaan." Berikan semua maklumat yang diminta dan kemudian klik "Kirim Mesej E-mel." Beberapa poster Craigslist menandakan iklan pesaing mereka. Sekiranya anda yakin pesaing menandai iklan anda, dapatkan ID pengeposan di bawah salah satu iklannya dan masukkan, bersama dengan nama dan maklumat hubungannya, di bahagian "Jelaskan Masalah" sebelum anda menghantar borang.

Penafian

Maklumat dalam artikel ini berlaku untuk Craigslist pada November 2013.