Cara Menghubungkan Dua iPhone ke Bluetooth

Beberapa peranti berkemampuan Bluetooth, termasuk sistem stereo tanpa wayar dan alat dengar, membolehkan anda menyambung ke lebih dari satu peranti secara serentak. Sekiranya anda menjalankan perniagaan, kemampuan untuk menyambungkan dua iPhone ke satu peranti Bluetooth secara serentak dapat membantu memastikan bahawa anda tidak pernah terlepas panggilan penting atau anda sentiasa mempunyai akses tanpa wayar ke data perniagaan penting anda ketika anda memerlukannya, terutamanya jika tidak ada Wi-Fi yang dikongsi - Rangkaian WiFi disediakan.

1

Hidupkan peranti Bluetooth yang anda mahu sambungkan iPhone anda. Dayakan pemasangan Bluetooth pada peranti untuk membuatnya dapat ditemui oleh iPhone. Rujuk manual yang disertakan dengan peranti untuk mengetahui cara mengaktifkan pemasangan.

2

Ketuk ikon "Tetapan" pada layar Utama iPhone dan ketuk "Bluetooth."

3

Ketuk butang "Bluetooth" untuk menukarnya dari Mati ke Hidup, jika perlu. Setelah butang Bluetooth dihidupkan, iPhone anda mula mencari peranti yang dapat dijumpai dalam jangkauan.

4

Ketik nama peranti yang ingin anda sambungkan.

5

Masukkan PIN atau kunci lulus pada iPhone anda apabila diminta. Rujuk dokumentasi peranti untuk mendapatkan PIN unik atau kunci lulus.

6

Ulangi langkah 2 hingga 5 pada iPhone kedua anda.