Cara Memasukkan Tandatangan Ad Hoc di Gmail

Pengguna Gmail memasukkan tandatangan ad hoc atau tidak langsung ke dalam mesej e-mel untuk memenuhi penerima atau keperluan tertentu. Anda boleh menggunakan tandatangan ad hoc untuk membatasi atau memperluas maklumat hubungan perniagaan oleh penerima e-mel atau untuk menambahkan maklumat hubungan pelacakan untuk kempen pemasaran senarai pelanggan e-mel. Anda juga dapat menggunakannya untuk mempromosikan untuk waktu terhad halaman laman web produk baru atau lokasi bata-dan-mortir. Apa pun keperluan anda, anda boleh memasukkan tandatangan ad hoc terus ke badan mesej satu e-mel atau ke tetapan tandatangan automatik anda.

Badan Mesej

1

Klik butang "Tulis" untuk membuka mesej e-mel kosong. Sekiranya anda melihat pautan "Pemformatan Kaya >>" di atas medan mesej kosong, klik pautan untuk memaparkan alat pemformatan teks kaya. Sekiranya dilakukan dengan betul, alat dan “<

2

Ketik e-mel anda, dan kemudian sorot tandatangan automatik semasa anda dan tekan kekunci "Backspace" atau "Delete" pada papan kekunci komputer anda untuk menghapusnya.

3

Masukkan teks tandatangan ad hoc anda di bawah isi e-mel anda dan kemudian edit seperti yang dikehendaki. Gunakan butang pemformatan kaya untuk memberi indentasi dan menyelaraskan teks, menjadikan teks tebal, miring atau digarisbawahi, atau ubah fon teks, ukuran, warna atau warna sorotan. Tambahkan gambar, pautan, senarai atau petikan yang diperlukan. Sekiranya anda telah membuat tandatangan di aplikasi lain, sorotnya, tekan "Ctrl-C", letakkan kursor anda di e-mel anda dan kemudian tekan "Ctrl-V."

4

Tambahkan penerima dan topik e-mel di medan "Kepada" dan "Subjek", dan kemudian klik butang "Kirim".

Tetapan Tandatangan

1

Klik butang "Tetapan" berlabel ikon roda gigi dan kemudian pilih "Tetapan" untuk mengakses halaman Tetapan akaun Gmail anda.

2

Pilih "Umum" di bahagian atas halaman, jika perlu, dan kemudian tatal ke bawah ke bahagian Tandatangan.

3

Padamkan tandatangan semasa anda dan kemudian masukkan tandatangan teks ad hoc anda. Edit tandatangan menggunakan alat pemformatan teks kaya.

4

Tatal ke bawah halaman dan kemudian klik butang "Simpan Perubahan" untuk menyimpan tandatangan ad hoc anda.

5

Tulis dan hantarkan e-mel anda.