Bolehkah saya Menamakan Semula Halaman Kumpulan di Facebook?

Tidak seperti halaman Facebook, yang mesti dikendalikan oleh wakil rasmi organisasi yang halamannya dibina, sesiapa sahaja boleh menjadi pencipta kumpulan Facebook atau dilantik sebagai pentadbir. Sekiranya anda telah dilantik sebagai pentadbir kumpulan Facebook, anda dibenarkan menukar namanya pada bila-bila masa.

Pentadbir

Pentadbir adalah ahli kumpulan yang mempunyai kuasa untuk membuat perubahan pada halaman kumpulan. Pencipta kumpulan secara automatik dijadikan pentadbir, dan boleh memilih untuk melantik ahli lain untuk berkongsi tanggungjawab. Sesiapa sahaja yang menjadi pentadbir kumpulan boleh mengubah nama rasmi kumpulan. Namun, ingat bahawa pencipta kumpulan boleh membuang status anda sebagai pentadbir jika anda membuat perubahan yang dia tidak senang.

Ahli Kumpulan Biasa

Sekiranya anda adalah ahli kumpulan biasa, anda tidak mempunyai kebenaran untuk menamakannya semula. Namun, jika anda mempunyai cadangan untuk menukar nama, adalah mungkin untuk mencari dan menghantar mesej kepada pentadbir dengan cadangan anda. Pergi ke pautan Lihat Semua di bahagian Ahli kumpulan anda, yang terletak di lajur kanan halaman kumpulan. Klik pautan "Lihat Pentadbir" di atas senarai ahli kumpulan dan kemudian klik pada nama pentadbir untuk melayari profilnya. Gunakan pautan "Mesej" di bahagian atas profil pentadbir untuk menghantar mesej baru.

Menukar Nama

Sekiranya anda adalah pentadbir kumpulan dan ingin menukar namanya, prosesnya agak mudah. Lawati halaman profil kumpulan anda dan klik pautan "Edit Kumpulan" yang terletak kira-kira separuh lajur kanan skrin. Sorot nama kumpulan semasa, di bahagian atas skrin, dan tekan kekunci "Padam" untuk menghapusnya. Masukkan nama kumpulan baru anda dan klik butang "Simpan Perubahan" di bahagian bawah skrin.

Pertimbangan

Sekiranya anda menukar nama kumpulan anda, ingatlah bahawa pengguna yang sebelum ini mendapati anda menggunakan enjin carian Facebook mungkin menghadapi kesukaran untuk mencari anda di masa hadapan. Begitu juga, ahli kumpulan yang tergolong dalam sebilangan besar kumpulan mungkin sukar untuk mencari kumpulan yang betul dari profil mereka. Pertimbangkan untuk menghantar mesej ke dinding kumpulan memberi amaran kepada ahli kumpulan mengenai perubahan nama sebelum ia berlaku.