Cara Menggunakan Clownfish Dengan Skype

Semasa perniagaan anda berkembang, anda mungkin menggunakan perisian persidangan video dengan pelanggan antarabangsa. Halangan bahasa dapat menimbulkan masalah, bagaimanapun, terutama jika tidak ada penterjemah. Dengan menggunakan penterjemah Clownfish di samping aplikasi persidangan video seperti Skype, anda boleh menghantar mesej kepada pelanggan dalam bahasa ibunda anda, dan Clownfish kemudian akan menerjemahkan mesej anda ke bahasa output keinginan. Untuk melakukannya, pasang dan siapkan Clownfish, kemudian ubah beberapa pilihan dalam menu Clownfish.

1

Muat turun Clownfish (pautan dalam Sumber), kemudian jalankan pemasang. Ikuti arahan pemasangan, klik "Next" sepanjang keseluruhannya.

2

Klik dua kali ikon desktop untuk Clownfish yang dibuat semasa pemasangan. Kotak dialog muncul, meminta izin untuk menggunakan Skype; klik "Benarkan Akses." Logo Clownfish muncul di dulang sistem anda.

3

Klik kanan pada ikon Clownfish di baki sistem, kemudian pilih "Enable Translation" dari menu konteks. Pilih "Tetapan Google", diikuti dengan bahasa penghantaran yang anda tulis, dan bahasa "Ke" yang akan diterjemahkan oleh mesej anda. Sekiranya menggunakan perkhidmatan terjemahan lain melalui Clownfish, anda boleh mengubah tetapan ini melalui pilihan Tetapan Yahoo, Babylon, Bing dan SysTran di menu yang sama.