Apakah Faedah Iklan kepada Remaja?

Sejak sekian lama, mereka telah dianggap sebagai pengguna yang paling berharga namun juga sukar difahami. Dan tidak - mereka bukan berumur 18 hingga 34 tahun, walaupun kumpulan ini mungkin mempunyai pendapatan yang lebih banyak. Mereka remaja kedua, yang dikenali hari ini sebagai "Gen Zers," atau orang-orang yang dilahirkan kira-kira antara 1997 dan 2012. Mereka membentuk peratusan terbesar daripada penduduk Amerika Syarikat dan, untuk orang-orang perniagaan, mereka mewakili mengejutkan yang $ 44 bilion dalam kuasa menghabiskan , Kata E-dagang Praktikal.

Generasi Z tidak seperti generasi sebelumnya, meninggalkan banyak pemilik perniagaan besar tentang bagaimana membuat mesej iklan yang menghubungkan. Di sinilah pemilik perniagaan kecil boleh keluar - jika mereka bersedia untuk menggulung lengan baju. "Semua" yang harus anda lakukan adalah mengaburkan kumpulan ini dengan beberapa penyelidikan pasaran terkemuka dan kemudian merancang strategi pemasaran yang sesuai dengan mereka. Ini bukan pencapaian kecil, tetapi anda harus menang untuk mendapatkan keuntungan kewangan dari iklan kepada remaja.

Remaja Diikat ke Telefonnya

Perlu diingat bahawa walaupun banyak penyelidikan telah dilakukan pada Generasi Z, kerja itu belum selesai. Sejauh ini, Nielsen, Pusat Penyelidikan Pew dan kajian oleh Kantar Millward Brown nampaknya merupakan sumber yang paling sering dikonsultasikan dan dikutip mengenai demografi runcit yang paling didambakan. Sumber-sumber ini patut dikaji dengan alasan di luar jangkaan yang cepat. Seperti yang ditunjukkan oleh Pemasaran Web, perniagaan yang berjaya memenangkan pengguna ketika mereka remaja dapat menutup pelanggan seumur hidup, dengan anggapan bahawa perniagaan terus memperlakukan mereka dengan baik, mendengar kehendak dan keperluan mereka dan memastikan penawarannya tetap relevan. Boleh dikatakan, ini adalah faedah terbesar dari pengiklanan kepada remaja sejak dulu; kesetiaan mereka terhadap perniagaan dapat berjalan jauh jika ia dibunuh selama tahun-tahun yang paling berkesan dalam hidup mereka.

Tetapi untuk semua domino jatuh, domino pertama mesti jatuh. Dan domino pertama harus berbentuk penyelidikan, dengan Pew mendedahkan penemuan yang diharapkan: 95 orang dari 13 hingga 17 tahun mempunyai telefon pintar - sama ada miliknya atau milik ibu bapa - sementara 97 peratus aktif di sekurang-kurangnya satu platform media sosial. Tiga kegemaran teratas remaja adalah:

 • Youtube
 • Instagram
 • Snapchat

Pelajaran pertama bagi pemilik perniagaan kecil mengenai pemasaran kepada remaja terletak pada bagaimana remaja yang terikat dengan platform ini: Hampir separuh daripada Gen Zers mengatakan bahawa mereka berada dalam talian "hampir selalu", sementara 44 peratus mengatakan mereka dalam talian beberapa kali sepanjang hari . Video adalah tarikan tertentu, dan remaja lebih suka menontonnya di peranti mudah alih. Sebenarnya, hanya sekitar satu pertiga remaja mengakses internet di desktop.

Tetapkan Tahap Kejutan

Tetapi serahkan kepada remaja untuk memastikan pemasar tidak seimbang. Kajian Nielsen, seperti yang dilaporkan oleh Web Marketing Pros, menunjukkan bahawa:

 • Tidak peduli seberapa terpaku pada telefon mereka, majoriti remaja lebih suka menonton filem - dan pergi ke pawagam - dengan sekumpulan rakan.
 • 95 peratus remaja menonton TV lebih daripada 20 jam seminggu.
 • Buku banyak mempengaruhi remaja, dengan kurang dari 50 peratus mengatakan bahawa mereka memperhatikan buku di platform media sosial.

Oleh karena itu, kajian Kantar Millward Brown, seperti yang dilaporkan oleh PR Newswire, memperingatkan para pebisnis agar tidak mengabaikan media tradisional. Kajian lebih daripada 23,000 orang di 39 negara disebut sebagai "kajian global" yang komprehensif pertama dari Gen Z. Ia memberikan pandangan lain tentang bagaimana kumpulan ini yang kadang-kadang tidak dapat diramalkan bertindak balas terhadap iklan:

 • Remaja tertarik dengan kreativiti, yang bermaksud penggunaan humor, muzik dan selebriti.
 • Remaja menyukai iklan yang mendorong mereka untuk "memberikan suara" untuk sesuatu atau untuk seseorang, yang menunjukkan bahawa mereka mempunyai keinginan untuk didengar.
 • Remaja menghormati reka bentuk yang kuat dan menghargai format yang menarik seperti realiti maya.

Tetapkan Tahap yang tepat untuk Pemasaran kepada Remaja

Pandangan ini harus serupa dengan menambahkan air panas ke gelatin; unsur-unsur itu harus bersatu supaya anda dapat melihat hasilnya. Oleh kerana anda tahu bahawa remaja hampir selalu menggunakan telefon mereka, kunci untuk menghubungi mereka dengan iklan anda adalah melalui media tersebut. Tetapi anda boleh menyekat strategi ini lebih jauh sebelum beralih ke taktik tertentu. WordStream mengesyorkan langkah penting ini:

 • Pastikan video memainkan peranan utama dalam usaha pengiklanan anda. Sudah tentu anda menggunakan YouTube dan Instagram, tetapi jangan lupa laman web anda. Melibatkan remaja dengan video di laman web anda adalah pintu masuk yang jelas untuk penawaran lain di sana, terutamanya kandungan.
 • Buat komitmen untuk kandungan yang bermakna. Ini bermaksud mencari tahu apa yang remaja mahu dan perlu dibaca di blog anda. Dan kaedah yang paling pasti untuk mengetahui adalah dengan bertanya kepada mereka. Oleh kerana remaja juga memberikan ulasan yang baik, pastikan bahawa anda bukan sahaja menyiarkannya tetapi memberi respons juga, memberi masa untuk komen positif dan tidak begitu positif.
 • Jauhkan penjualan keras demi pengalaman menjual, bukan hanya produk. Remaja digerakkan oleh produk yang menguntungkan mereka, memberi inspirasi kepada mereka dan mengubah kehidupan mereka. Tetapi jika semua yang anda lakukan adalah berjanji akan perkara ini, usaha anda akan tertutup oleh telinga pekak.

 • Bersumpah untuk melindungi privasi mereka. Kajian menunjukkan bahawa majoriti remaja bersedia untuk berkongsi maklumat peribadi hanya jika mereka mempercayai syarikat untuk melindunginya. Oleh itu, hantarkan ikrar anda di tempat-tempat yang menonjol - dan keliru untuk menjelaskan secara terperinci mengapa data mereka selamat dan selamat di tangan anda.

Manfaatkan Manfaat Iklan kepada Remaja

Remaja masa kini mungkin menaikkan pandangan di kalangan ibu bapa dan guru mereka. Tentukan beberapa kebingungan terhadap jurang generasi, yang merupakan ciri khas dari kumpulan umur. Tetapi remaja masa kini mempunyai perbezaan sebagai:

 • Sedar diri, bererti mereka memahami kepentingan mereka untuk perniagaan.
 • Mampu menyatakan apa yang mereka suka dan tidak suka.
 • Lebih arif di mana hendak membelanjakan wang mereka dan ingin membuat perbandingan antara perniagaan.

Dari sudut pandang apa pun, kualiti ini berkongsi masa yang sama dengan faedah beriklan kepada remaja. Dengan kata lain, kerana mereka begitu lantang dibandingkan dengan remaja generasi sebelumnya, remaja masa kini menjadikannya lebih mudah bagi perniagaan untuk membuat pesanan iklan.

Sebagai pemilik perniagaan kecil, ini bermakna anda sekurang-kurangnya memiliki jaminan bahawa anda bergerak ke arah yang benar, menghilangkan beberapa percubaan dan kesalahan yang melibatkan pengiklanan. Terus bergerak ke arah itu dengan menggunakan taktik yang dikatakan oleh Oberlo bahawa remaja bertindak balas:

 • Menjana tujuan (selain menjana keuntungan). Selain menyedari diri sendiri, remaja masa kini tertarik pada jenama yang sedar dari segi sosial atau persekitaran.

 • Tegaskan nilai keusahawanan anda, mungkin dengan menjadikan kisah perniagaan anda sebagai unggulan di laman web anda. Gen Z tidak seperti pendahulu mereka yang lebih tua; majoriti ingin memulakan perniagaan mereka sendiri suatu hari nanti.

 • Pilih mana-mana pengaruh media sosial dengan berhati-hati. Gen Z lebih berkaitan dengan apa yang disebut "mikro-influencer", atau yang mempunyai antara antara 1,000 dan 100,000. Selepas itu, orang menjadi "selebriti" dan remaja kurang dapat berhubungan dengan mereka. Lebih jelas lagi, remaja juga cenderung tidak terlibat dengan mereka.

 • Lakukan diri anda - dan semua komunikasi - dengan cara yang berperibadi baik dan manusiawi. Dari membeli-belah hingga membaca e-mel selepas pembelian, remaja ingin merasa seperti mereka berinteraksi dengan rakan.

 • Perhatikan pepatah "kurang lebih banyak", dengan mengetahui bahawa rentang perhatian remaja menurun, bukan naik. Matlamat ini mungkin memerlukan beberapa percubaan dan ralat (berapa banyak yang terlalu banyak?). Tetapi jika anda berfikir dari segi kandungan "makanan ringan" - lebih sedikit potongan yang lebih ringan dan bukannya satu bahagian yang dimuat untuk memasukkan gigi mereka - remaja mungkin akan bertindak balas dengan baik.

Pada penghujung hari, dengan pendekatan yang masuk akal, anda mungkin tertanya-tanya mengapa jenis perniagaan besar itu tidak dapat mengetahui cara beriklan kepada remaja. Dan selagi mereka dikagumi, mereka tidak akan mendapat faedahnya. Tetapi kerugian mereka, seperti yang mereka katakan, adalah keuntungan anda - dan mengenali remaja seperti anda, bahkan mungkin seumur hidup.