Apakah Peti Surat Kelas Pertama?

Pemilik perniagaan kecil sering mempunyai pelbagai jenis barang untuk dihantar. Untuk memudahkan penghantaran barang-barang ini, Perkhidmatan Pos AS menawarkan pilihan bungkusan mel kelas pertama yang mungkin berguna oleh pemilik perniagaan kecil. Oleh kerana banyak perniagaan tidak mempunyai ruang mel di premis mereka, pilihan ini membolehkan mereka menghantar barang secara profesional yang dapat meningkatkan kadar kepuasan pelanggan mereka.

Berat dan Ukuran

Pilihan bungkusan mel kelas pertama disediakan untuk item yang beratnya kurang dari 13 auns. Pada saat penerbitan, surat tidak boleh menimbang lebih dari 3 1/2 ons. Panjangnya antara 3 1/2 inci hingga 6 1/8 inci, panjang antara 5 inci dan 11 1/2 inci, dan setebal antara 0,007 inci hingga 1/4 inci.

Sampul surat besar, seperti bungkusan, tidak boleh menimbang lebih dari 13 auns. Panjangnya tidak lebih dari 12 inci dengan panjang 15 inci dengan ketebalan 3/4 inci. Pakej tidak boleh berukuran lebih daripada 108 inci panjang dan lilitan gabungan.

Kos barang yang dihantar bergantung kepada beratnya. Barangan tiub juga boleh dikenakan bayaran tambahan.

Apa Yang Boleh Dihantar

Salah satu ciri utama pilihan bungkusan mel kelas pertama adalah membolehkan pengirim menghantar barang yang biasanya tidak melalui pos. Bungkusan beberapa saiz boleh dihantar, yang sangat penting bagi pemilik perniagaan kecil.

Sebilangan besar pemilik perniagaan, seperti individu, kadang-kadang menghantar barang yang mungkin tidak kemas ke dalam kotak atau sampul surat. Pet bungkusan memuatkan barang-barang ini. Mereka boleh merangkumi tabung yang mungkin berisi hadiah atau barang dagangan lain yang tidak dapat dilipat atau dibengkokkan.

Penghantaran Khas

Sebilangan besar pemilik perniagaan, seperti individu, kadangkala menghantar barang yang tidak sesuai dengan kemas, dan selamat ke dalam kotak atau sampul surat. Peti surat kelas pertama sangat sesuai untuk penghantaran barang yang tidak boleh dilipat atau dibengkokkan.

Ini boleh merangkumi apa sahaja dari pakaian atau barang perhiasan hingga barang rapuh seperti seni cetak. Melalui pilihan ini, barang boleh dihantar dalam tabung atau gulungan, serta sampul surat.

Pemulangan Lebih Mudah Untuk Pelanggan

Pemilik perniagaan dan pelanggan mereka juga dapat menikmati kemudahan pemulangan yang dipermudahkan untuk barang pos. Terdapat tiga kaedah yang tersedia bagi pemiliknya untuk mengambil barang yang dikembalikan. Pelanggan boleh mengembalikan bungkusan itu ke pejabat pos tempatan yang ditentukan atau di pusat pengedaran rangkaian pemulangan tempatan. Terakhir, pelanggan boleh menjadualkan barang yang akan diambil. Pemilik perniagaan boleh menagih pelanggan mereka kemudian atau memberikan pulangan percuma kepada mereka.

Pilihan pembayaran

Bagi pemilik perniagaan, Perkhidmatan Pos AS menawarkan beberapa pilihan pembayaran untuk penghantaran bungkusan kelas pertama yang terdiri dari sampul surat keutamaan prabayar hingga akaun yang membolehkan pengeposan dibebankan dan ditolak secara automatik. Pemilik perniagaan juga boleh membenarkan pemotongan automatik dari akaun bank mereka. Dan tidak kira jika jumlah surat pesanan pemiliknya tinggi atau rendah, mereka dapat memesan meteran pos untuk digunakan di pejabat mereka sehingga mereka dapat mencetak pos langsung ke surat mereka.