Di manakah Dropbox berada?

Alat penyegerakan dan perkongsian fail Dropbox dipasang sebagai aplikasi tempatan di komputer anda dan mengekalkan folder Dropbox khas di suatu tempat di cakera keras anda. Apa sahaja yang dimasukkan ke dalam folder ini diselaraskan ke awan dan peranti lain yang telah anda pautkan ke akaun Dropbox anda. Folder pemasangan program dipilih secara automatik, tetapi anda mempunyai pilihan untuk memasang folder Dropbox anda di mana sahaja anda mahu.

Lokasi Program Dropbox

Pelanggan perisian Dropbox secara automatik memasang dirinya pada cakera keras anda dalam folder "C: \ Users \\ AppData \ Roaming \ Dropbox \ bin \", di mana "C:" adalah huruf pemacu cakera utama anda dan "" adalah Windows anda nama akaun pengguna. Ini membolehkan setiap pengguna Windows mempunyai pemasangan Dropbox yang berasingan yang menunjuk ke folder Dropbox yang berbeza. Sekiranya anda ingin mengeluarkan Dropbox dari komputer anda, jalankan aplikasi nyahpasang dari Panel Kawalan.

Lokasi Folder Dropbox

Secara lalai, folder Dropbox dipasang sebagai subfolder folder "C: \ Users \", di mana "C:" adalah cakera keras utama anda dan "" adalah nama akaun pengguna Windows anda. Anda boleh memilih untuk meletakkan folder Dropbox di lokasi yang lain dengan memilih Advanced dan bukan setup biasa semasa proses pemasangan. Anda kemudian dapat menentukan folder apa pun pada cakera keras yang anda akses, dengan syarat folder itu tersedia untuk sistem operasi anda semasa boot.

Mencari Dropbox

Sama ada anda ingin mencari lokasi perisian klien atau folder Dropbox yang sebenarnya, anda boleh menjalankan carian cakera keras anda untuk "Dropbox" untuk mencari fail yang berkaitan. Buka tetingkap File Explorer dalam lingkungan desktop di Windows dan masukkan "dropbox" sebagai istilah carian anda di kotak carian di sebelah kanan. Sebagai alternatif ketik "% HOMEPATH% \ Dropbox" ke bar alamat dan tekan "Enter" untuk melompat terus ke direktori root folder Dropbox anda (ini hanya berfungsi jika anda memasang Dropbox ke lokasi folder lalai).

Fail Dropbox

Perisian klien Dropbox membolehkan anda memilih subfolder Dropbox mana yang diselaraskan ke setiap komputer. Semua fail yang berkaitan dengan akaun anda juga disimpan dalam talian di pelayan Dropbox, yang tersebar di seluruh Amerika Syarikat dan menggunakan Platform Penyimpanan Mudah Amazon (S3) untuk memastikannya selamat dan terjamin. Anda boleh mendapatkan fail anda kapan saja dari komputer berkemampuan Internet dengan mengunjungi laman web Dropbox dalam penyemak imbas Web dan memasukkan bukti kelayakan akaun anda.