Apa yang Berlaku jika Anda Memasukkan Kata Laluan yang Salah ke iPhone Terlalu Berkali-kali?

Salah satu langkah keselamatan pilihan yang dapat anda lakukan untuk melindungi iPhone anda adalah dengan menggunakan skrin Tetapan telefon anda untuk membuat kod laluan empat digit. Apabila anda melakukannya, setiap kali anda mahu membuka kunci iPhone, anda mesti memasukkan kod laluan ini. Sekiranya anda lupa kod laluan anda, iPhone mengambil langkah-langkah tertentu untuk melindungi data anda daripada pengguna yang tidak dibenarkan.

Enam Percubaan Gagal

Setelah enam percubaan gagal memasukkan kod laluan anda, iPhone anda memaparkan mesej merah yang mengatakan "iPhone Dinyahdayakan." IPhone juga meminta anda mencuba lagi setelah satu minit - anda tidak boleh membuat percubaan kod laluan yang lain sehingga saatnya habis. Setelah minit berlalu, anda diminta memasukkan kod laluan sekali lagi semasa anda cuba membuka kunci telefon anda.

iPhone Dilumpuhkan

Setelah serangkaian percubaan yang lebih gagal, iPhone anda akan memaparkan pesan "iPhone Dinonaktifkan" yang sama, tetapi dengan pesan "Sambungkan ke iTunes" yang ditambahkan. Pada ketika ini, iPhone anda mati sepenuhnya dan anda tidak boleh membuat percubaan lagi untuk memasukkan kod laluan. Untuk memulihkan peranti pada peringkat ini, anda perlu menyambungkannya ke komputer dengan iTunes dipasang. Sebaik-baiknya, sambungkannya ke komputer yang pernah anda gunakan sebelum ini untuk menyegerakkan iPhone anda.

Memulihkan Peranti Anda

Pasang iPhone anda ke komputer, buka iTunes jika tidak dilancarkan secara automatik, dan kemudian klik kanan iPhone di bar sisi dan pilih "Sandaran." Apabila sandaran selesai, pilih "Pulihkan." Sekiranya komputer anda menghasilkan mesej ralat yang mengatakan bahawa anda perlu memasukkan kod laluan sebelum anda dapat mengakses telefon, mulakan semula telefon dengan mencabut USB dari telefon (tetapi bukan komputer), mematikan iPhone anda, dan kemudian menahan Rumah butang semasa anda memasangnya kembali. Terus tahan butang sehingga anda melihat skrin yang bertuliskan "Sambungkan ke iTunes", dan kemudian klik "Pulihkan" apabila diminta.

Amaran

Perhatikan bahawa semasa anda menetapkan kod laluan anda, ada pilihan untuk menghapus data setelah terlalu banyak percubaan yang gagal. Sekiranya anda memilih pilihan ini, telefon anda akan menghapus semua data setelah 10 percubaan kod laluan gagal. Setelah data ini dipadamkan, data tersebut akan hilang; namun, jika anda membuat sandaran untuk telefon anda dengan iCloud, anda boleh memulihkannya dari maklumat sandaran terbaru anda. Anda juga boleh memuat turun semula aplikasi apa pun dari App Store.

Penafian Versi

Maklumat dalam artikel ini berlaku untuk iPhone yang menjalankan iOS 6. Ini mungkin sedikit berbeza atau ketara dengan versi iOS yang lain.