Cara Membuat Kalendar Dengan Bulan Tertentu Hanya di Microsoft Office

Microsoft Word membolehkan anda membuat kalendar anda sendiri dengan mudah dengan memilih dari pelbagai templat kalendar yang telah diformat dengan tarikh, susun atur dan fon khusus. Anda boleh memilih templat yang paling dekat dengan keperluan perniagaan anda, dari gaya firma undang-undang standard hingga format kedai bunga. Edit templat agar hanya mengandungi bulan-bulan tertentu yang anda minati. Contohnya, anda boleh menghasilkan kalendar yang bertepatan dengan penyata suku tahun.

1

Pilih "Fail", kemudian "Baru". Pilih "Kalendar" dari bahagian Templat Office.com.

2

Pilih folder set kalendar dan kemudian klik pada templat kalendar Office tertentu yang ingin anda gunakan. Pratonton muncul di sebelah kanan. Klik "Muat turun" untuk membuka dokumen baru menggunakan templat. Dokumen kalendar dibuat memaparkan jadual untuk setiap bulan.

3

Tatal ke bulan yang ingin anda hilangkan dan arahkan kursor ke sudut kiri atas meja sehingga ikon pemegang muncul. Ikon memaparkan tanda panah atas-bawah, kiri-kanan. Klik ikon dan tekan "Backspace" untuk membuang jadual. Sebagai alternatif, anda boleh menghapus jadual dengan mengklik kanan ikon dan memilih "Potong". Anda mungkin perlu membuang ruang tambahan yang tinggal dengan penghapusan ini dengan menekan "Padam".

4

Ulangi seperti yang diperlukan untuk membuang semua bulan yang tidak diingini, kemudian simpan dokumen.