Bagaimana Menjadi Pengedar Minuman keras

Sebagai pengedar minuman keras, anda akan membeli produk dari pengeluar dan menjual minuman beralkohol tersebut kepada peniaga dan pemborong lain. Pelanggan berpotensi anda mungkin termasuk pengedar minuman keras, perniagaan runcit dan pengeksport. Untuk menjadi pengedar minuman keras, anda perlu mematuhi semua peraturan persekutuan dan negeri untuk menjual minuman keras di peringkat borong.

Ruang Gudang Cukup

Memperolehi lokasi gudang. Semua syarikat pengedaran mesti mempunyai ruang gudang untuk menyimpan produk. Anda boleh memilih untuk menyewa ruang simpanan atau membeli bangunan gudang. Juga, beberapa negeri mungkin menghendaki anda sudah mempunyai gudang untuk menyimpan minuman sebelum anda memohon lesen atau izin minuman keras yang diperlukan.

Memohon Pelesenan Negeri

Memohon lesen untuk memborong minuman keras dengan jabatan percukaian negeri anda. Setiap negeri mempunyai undang-undang sendiri mengenai pengedaran minuman keras di dalam sempadan negara. Di kebanyakan negeri, anda mesti mendapatkan permit khas untuk menyimpan dan mengangkut minuman beralkohol di negeri ini. Bergantung pada negeri anda, anda mungkin perlu menjalani pemeriksaan latar belakang, dan mungkin ada jangka waktu yang panjang, seperti enam bulan, sebelum anda diluluskan untuk izin atau lesen pemborong minuman keras.

Nombor Pengenalan Majikan

Memohon Nombor Pengenalan Majikan Persekutuan (EIN) dengan IRS menggunakan Borang SS-4. Sebilangan besar perniagaan dengan pekerja, termasuk syarikat dan perkongsian, mesti mendaftar untuk Nombor Pengenalan Majikan. Nombor sembilan digit ini digunakan untuk mengenal pasti perniagaan anda semasa anda memfailkan dan membayar cukai perniagaan anda.

Permit Jualan Alkohol

Memohon izin dengan Biro Cukai dan Perdagangan Alkohol dan Tembakau (TTB) untuk menjalankan perniagaan sebagai pemborong alkohol. TTB memberi izin kepada syarikat yang ingin menjalankan perniagaan alkohol dan tembakau di atas tahap runcit. Perniagaan minuman dan alkohol ini ditadbir oleh Akta Pentadbiran Alkohol Persekutuan (Akta FAA) dan Kod Hasil Dalam Negeri (IRC).

Pemborong alkohol mesti melengkapkan permohonan Permit Asas Pemborong dan mengemukakan dokumen tambahan, seperti perjanjian perkongsian atau undang-undang kecil syarikat dan artikel penggabungan. Sebelum anda dapat menjalankan perniagaan, TTB mesti memberikan kebenaran bertulis untuk mengedar minuman keras.

Membuat Hubungan dengan Pembekal dan Pelanggan

Berhubung dengan vendor atau pembekal dan pelanggan. Sebagai pengedar borong, anda membeli minuman beralkohol dari pengeluar atau pembekal lain, termasuk memilih produk terbaik dengan harga yang paling berpatutan. Kemudian anda menjual produk tersebut kepada syarikat dalam perniagaan menjual minuman keras kepada pengguna akhir. Restoran, kedai runcit, kedai jualan bungkusan dan kedai makan adalah contoh syarikat yang boleh menjual minuman keras kepada pengguna.

Teknologi yang muncul telah menjadikan menghubungkan pelanggan dengan pembekal lebih cekap dan lebih mudah daripada sebelumnya. Sebagai tambahan kepada pameran perdagangan, kumpulan fokus, buletin, kunjungan calon pelanggan dan panggilan dingin, anda kini mempunyai platform media sosial, webinar dan sistem pemasaran mudah alih yang membolehkan anda menjangkau pelanggan secara langsung dengan kerja yang jauh lebih sedikit. Menurut laporan comScore 2016, 65 peratus daripada semua penglibatan digital pengguna dibelanjakan untuk peranti mudah alih, menjadikan digital sebagai salah satu kaedah yang paling berkesan untuk menerapkan pemasaran yang disasarkan. Apabila anda menggabungkan strategi penglibatan pelanggan tradisional dengan kekuatan media sosial dan platform mudah alih - dan mengekalkan intensiti pemasaran anda - hubungan pelanggan nampaknya terbentuk dengan mudah.