Cara Melihat Kemas Kini Twitter yang Dilindungi

Pengguna Twitter boleh memilih untuk membuat tweet mereka umum sehingga sesiapa sahaja dapat melihatnya atau dilindungi sehingga hanya pengikut yang diluluskan yang dapat melihatnya. Sebilangan pengguna Twitter perniagaan melindungi tweet mereka sehingga hanya kenalan perniagaan yang rapat dapat melihat tweet yang mungkin mengandungi maklumat strategik atau sensitif secara komersial. Tidak ada cara untuk mengakses tweet yang dilindungi pengguna Twitter tanpa izinnya, jadi jika anda ingin melihat tweet yang dilindungi, anda harus mengikuti pengguna dan menunggunya untuk menyetujui permintaan ikutan anda. Setelah mendapat persetujuan, tweet yang dilindungi pengguna akan dipaparkan seperti tweet biasa yang dapat anda lihat dari suapan Twitter di laman utama anda sendiri atau dari laman utama Twitter pengguna lain.

1

Log masuk ke akaun Twitter anda.

2

Ketik nama atau pemegang Twitter orang dengan tweet terlindung yang ingin anda lihat di kotak Carian di laman utama anda.

3

Klik nama pengguna Twitter dalam senarai hasil carian. Twitter memaparkan ikon gembok kecil di sebelah pengguna dengan akaun yang dilindungi.

4

Klik butang "Ikuti" di skrin profil pengguna.

5

Tunggu pengguna menyetujui permintaan ikutan anda. Ini mungkin memakan masa beberapa minit, jam atau hari, bergantung pada seberapa kerap pengguna lain mengakses akaun Twitternya. Twitter akan mengirimkan pemberitahuan e-mel kepada anda jika dan ketika dia menyetujui permintaan ikutan anda. Setelah mendapat persetujuan, klik pada nama pengguna dalam senarai "Mengikuti" anda untuk melihat tweetnya.