Cara Memuat turun Muzik ke Pemain MP3 Philips GoGear

Dengan menggunakan PC, anda boleh memuat turun muzik ke pemain MP3 Philips GoGear menggunakan Songbird, pemain media pengurusan lalai, atau Windows Explorer. Bagi pemilik perniagaan, memuat turun lagu, artis, dan senarai main kegemaran anda membolehkan anda menikmati muzik semasa dalam perjalanan. Sama ada anda memutuskan untuk menggunakan perisian Philips atau kaedah "drag & drop" dalam Windows Explorer, memuat turun muzik ke pemain MP3 GoGear anda hanya memerlukan beberapa minit untuk diselesaikan.

Menggunakan Perisian Philips Songbird

1

Pasang perisian Philips Songbird menggunakan CD yang disertakan dengan pemain anda. Sebagai alternatif, anda boleh memuat turun dan memasang program terus dari laman web Philips.

2

Sambungkan pemain MP3 Philips GoGear anda ke komputer menggunakan kabel USB yang disediakan dan lancarkan Songbird.

3

Klik menu "Fail" dan klik "Import Media." Pilih folder yang mengandungi fail muzik untuk ditambahkan ke pemain media dan klik "OK" untuk mengimport lagu ke perpustakaan Songbird.

4

Klik pautan "Muzik" di bawah "Perpustakaan" untuk melihat lagu yang disalin ke perpustakaan. Klik kanan lagu untuk disalin ke pemain, pilih "Tambahkan ke Peranti" dan kemudian klik "Philips GoGear" untuk memuat turun muzik ke pemain anda.

5

Cari GoGear anda di bawah "Peranti" di antara muka Songbird dan klik anak panah lungsur di sebelahnya. Klik pautan "Muzik" untuk mengesahkan sama ada pemindahan berjaya. Panel kanan memaparkan lagu yang dimuat naik ke pemain media.

Menggunakan Penjelajah Windows

1

Sambungkan pemain MP3 Philips GoGear anda ke komputer dengan kabel USB yang disediakan.

2

Klik Mula dan kemudian "Komputer" untuk melancarkan Windows Explorer. Cari cakera keras GoGear anda dan klik dua kali untuk membuka tetingkap cakera pemain.

3

Seret lagu dari komputer anda ke tetingkap cakera GoGear untuk memuat turun muzik ke pemain MP3.

4

Klik butang "Kembali" apabila anda selesai, klik kanan cakera keras pemain media anda dan klik "Keluarkan." Putuskan sambungan kabel USB.