Arahan Pengimbas Portable Magic Wand

Sekiranya anda perlu mendigitalkan dokumen dan foto semasa anda berada di luar pejabat untuk perniagaan syarikat, Magic Wand Portable Scanner yang dikendalikan oleh tangan memuatkan dokumen dan foto selebar sehingga 8.27 inci, dan menghasilkan imbasan warna fail JPG atau PDF. Pada suhu 6.9 oz. dengan bateri terpasang dan sepanjang 10.1 inci dengan ketebalan kira-kira satu inci, cukup kecil untuk dibawa ke dalam beg bimbit atau beg tangan anda. Unit ini menyokong Windows dan Mac OS X tanpa perlu memasang pemacu, dan dapat mengimbas lembaran berukuran huruf dalam tiga hingga 12 saat, bergantung pada resolusi yang anda pilih.

1

Pasang dua bateri alkali AA. Pintu bateri meluncur ke bawah bahagian bawah dimensi panjang unit dari bawah kekunci Kuasa / Imbas. VuPoint merangkumi bateri dengan unit.

2

Tekan dan tahan kekunci "Power / Scan" selama dua saat untuk menghidupkan pengimbas. Masukkan kad microSD ke dalam slot di sisi pengimbas di atas butang Format tersembunyi. Luncurkan kad ke sisi logam ke atas. Kad terkunci apabila anda mendengarnya klik pada kedudukannya.

3

Format kad memori jika anda belum pernah menggunakannya atau ingin menghapus imbasan sebelumnya. Gunakan hujung pensil atau hujung klip kertas untuk menekan butang "Format" sehingga paparan status pengimbas berbunyi "F." Tekan kekunci "Power / Scan" di atas pintu bateri untuk memulakan proses pemformatan. Apabila penunjuk kad SC di paparan LCD berhenti berkelip, kad anda siap digunakan.

4

Tetapkan tarikh dan masa supaya fail yang anda pindai akan menunjukkan cap waktu yang tepat. Tekan butang "Set Masa" di sisi unit, tepat di atas port USB, dengan hujung pensil atau klip kertas. Gunakan butang "JPG / PDF" di sebelah butang Resolusi untuk memilih tahun, bulan, tarikh, jam dan minit mengikut urutan. Gunakan kekunci "Power / Scan" untuk mengesahkan setiap entri. Setelah selesai menetapkan waktu, tekan butang "Set Masa" sekali lagi.

5

Tekan butang "Resolusi" di bahagian atas unit untuk berpusing di antara tiga pilihan pengimbas, yang dipaparkan di layar LCD, dan pilih resolusi. Tinggi sepadan dengan 900 piksel per inci, Sederhana hingga 600 dan Rendah hingga 300.

6

Letakkan dokumen anda di permukaan yang rata dan keras. Tetapkan pengimbas di tepi atas helaian dengan skrin LCD menghadap ke atas. Letakkan dimensi panjang unit antara tiga-empat dan lima-lapan-lapan inci dari tepi kertas, dengan bahagian helaian yang ingin anda pindai terletak di antara penanda lebar pada pengimbas.

7

Letakkan satu tangan pada dokumen sehingga anda dapat meletakkannya di tempatnya. Tekan kekunci "Power / Scan" untuk memulakan imbasan. Luncurkan pengimbas dengan perlahan dan rata ke bawah halaman dengan unit yang dipegang rata pada kertas. Apabila anda mencapai hujung lembaran yang bertentangan, tekan kekunci "Power / Scan" sekali lagi untuk berhenti mengimbas.

8

Pasang kabel USB yang disediakan ke port di sisi pengimbas dengan logo USB pada penyambung menghadap ke atas. Sambungkan hujung kabel yang lain ke port USB yang tidak digunakan di komputer anda. Kad microSD muncul sebagai cakera yang boleh ditanggalkan, sama seperti anda telah memasang pemacu kilat. Untuk menyalin imbasan ke cakera keras anda atau melihatnya dari kad memori, klik pada pilihan "Buka Folder untuk Melihat Fail" di skrin anda.