Cara Menghidupkan Web Cam pada Dell Inspiron

Kamera web Dell Inspiron anda membolehkan anda berkomunikasi dengan rakan perniagaan dan pelanggan dari mana sahaja di seluruh dunia secara visual. Kamera dan mikrofon komputer anda melengkapkan pakej komunikasi. Menghidupkan kamera web Dell anda dilakukan melalui Pusat Webcam Dell, aplikasi terpasang yang membolehkan anda mengambil gambar dan video dengan kamera, serta menyambung ke perkhidmatan sembang dalam talian seperti Yahoo! Messenger, Tinychat, Sembang Google dan Skype. Anda juga dapat menghidupkan kamera web Dell Inspiron anda melalui tetingkap Windows Explorer.

1

Letakkan lampu di dekat Dell Inspiron anda atau nyalakan lampu untuk menerangi kawasan di sekitar komputer anda. Ini untuk memastikan tidak ada situasi cahaya rendah, yang dapat menyebabkan kamera web membuat gambar anda dengan tidak betul.

2

Klik "Mula | Semua Program | Kamera Web Dell | Webcam Central ā€¯untuk melancarkan aplikasi kamera web. Duduk tegak di kerusi dan lihat ke arah kamera web yang terletak di bahagian atas monitor komputer anda.

3

Klik butang "Capture Mode" untuk mulai merekam atau mengirimkan gambar anda ke kamera web. Anda akan melihat diri anda di skrin Dell Webcam Central.

4

Klik "Tetapan" untuk menyesuaikan kecerahan, lampu latar dan tetapan lain dari webcam. Klik anak panah ke bawah di sebelah ikon mikrofon untuk mengaktifkan kawalan mikrofon kamera web.