Mengapa Anda Memautkan Akaun Facebook Anda ke Yahoo !?

Dengan begitu banyak laman web media sosial yang berbeza, masing-masing memerlukan akaun yang unik, menjejaki semua maklumat log masuk anda boleh menyusahkan. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk menghubungkan akaun Internet yang berbeza untuk menyederhanakan cara anda mengakses setiap akaun yang berbeza ini. Facebook dan Yahoo !, dua laman web yang lebih besar untuk media sosial, membolehkan pengguna memautkan akaun dengan memasukkan bukti masuk mereka.

Akses Facebook

Memautkan akaun Facebook anda ke Yahoo! mengurangkan bilangan log masuk yang mesti dilengkapkan pengguna untuk mengakses kedua-dua akaun. Apabila akaun Facebook anda dipautkan ke Yahoo! akaun, log masuk ke Yahoo! log masuk anda ke Facebook pada masa yang sama. Ini juga dapat membantu anda melacak banyak akaun dalam talian tanpa perlu mengingat seberapa banyak maklumat kata laluan. Setelah akaun dipautkan dan anda log masuk ke Yahoo !, anda boleh membuka Facebook di tetingkap penyemak imbas lain atau mengakses beberapa maklumat Facebook secara langsung melalui Yahoo! akaun.

Akaun E-mel

Menghubungkan Facebook dan Yahoo! akaun juga membolehkan anda menyegerakkan maklumat hubungan e-mel untuk kenalan anda di Facebook dan Yahoo !. Setelah memautkan akaun, anda boleh memilih Facebook dari halaman "Import Contacts" di Yahoo! akaun emel. Ini akan mengimport maklumat hubungan e-mel yang terdapat di halaman rakan Facebook anda ke senarai kenalan anda di Yahoo !. Yahoo! memadam maklumat hubungan e-mel pendua untuk menjaga Yahoo! senarai kenalan daripada menjadi tidak kemas dengan maklumat berlebihan.

Menghubungkan Akaun

Untuk menghubungkan Facebook dan Yahoo! akaun, mulakan dengan masuk ke Yahoo anda !! akaun. Setelah log masuk, klik "My Yahoo!" pautan di bahagian atas halaman. Pastikan tab yang bertajuk "Tab Utama Saya" dipilih. Di bahagian atas tab itu, klik butang berjudul "Tambah Kandungan." Di bawah kotak di margin kanan bertajuk "Browse Content", pilih pilihan bertajuk "My Yahoo! Essentials." Pilih pilihan "Tambah Facebook" dari halaman yang muncul. Log masuk ke Facebook apabila meminta kelayakan akaun anda. Kotak dialog akan muncul yang meminta anda membiarkan Yahoo! mengakses maklumat Facebook anda; pilih butang bertajuk "Benarkan."

Akaun Berpaut Lain

Anda juga boleh menghubungkan Facebook dengan jenis akaun dalam talian yang lain, seperti Gmail atau akaun Google anda. Apabila anda memautkan akaun Facebook anda ke akaun dalam talian yang lain, anda boleh mengakses Facebook tanpa perlu log masuk secara berasingan. Anda juga boleh memautkan akaun Google ke Yahoo! supaya masuk ke satu membolehkan anda mengakses yang lain; anda juga boleh menyegerakkan kenalan e-mel anda antara Gmail dan Yahoo! dengan memautkan akaun tersebut.