Cara Menetapkan Semula Telefon Android Huawei yang Terkunci

Ciri penguncian skrin telefon pintar Android Huawei melindunginya - dan maklumat peribadi yang tersimpan di atasnya - dari penggunaan yang tidak dibenarkan, tetapi anda masih boleh menetapkan semula peranti terkunci ke tetapan kilang dan memulihkan fungsinya. Sekiranya anda mengetahui alamat dan kata laluan Gmail yang digunakan untuk menginisialisasi telefon, anda boleh menggunakan Pengurus Peranti Android Google untuk menghapusnya dan menetapkannya semula. Tanpa bukti kelayakan ini, anda harus menggunakan kekunci lembut luaran telefon untuk mengembalikannya ke tetapan kilang.

Pengurus Peranti Android Google

Pengurus Android Google dapat mencari, mengunci dan memadam telefon pintar Huawei melalui penggunaan ciri mencari di kebanyakan telefon Android Huawei. Masuk ke aplikasi Web menggunakan alamat dan kata laluan Gmail (pautan di Sumber) dan - jika terdapat lebih dari satu peranti Android yang didaftarkan ke akaun - pilih nama peranti yang betul dari menu lungsur di bahagian atas. Klik pilihan "Padam" setelah telefon ditempatkan oleh Google. Ini tidak akan berfungsi melainkan anda telah mendaftarkan telefon dengan Pengurus Android pada masa lalu.

Tanpa Kelayakan Google

Tanpa akses akaun Google, anda perlu menetapkan semula peranti menggunakan butang luarannya. Prosedur ini berbeza-beza berdasarkan model, tetapi biasanya melibatkan serentak menekan kombinasi tombol hingga perangkat memasuki Mode Pemulihan. Model Valiant dan Vitria Huawei, misalnya, kedua-duanya menghendaki anda menekan kekunci "Volume Naik" dan "Kuasa" selama beberapa saat sehingga robot Android dengan tanda ralat merah muncul di layar. Pada titik ini, anda dapat menavigasi pemulihan dengan menggunakan butang "Naikkan Volume", "Turunkan Volume" dan "Daya", dan pilih pilihan untuk memadamkan peranti.