Tempat Membuang Pencetak

Sekiranya salah satu pencetak pejabat anda baru-baru ini berhenti bekerja dan hanya mengumpulkan habuk di almari bekalan, pertimbangkan untuk membuang peranti. Nasib baik, terdapat sebilangan tempat di mana anda boleh membuang pencetak yang usang dan rosak dengan selamat dan tepat pada masanya. Selain itu, pemilik perniagaan yang peka terhadap alam sekitar dengan senang hati mengetahui bahawa banyak tempat ini menuai pencetak lama untuk bahagian yang boleh dikitar semula.

Belian terbaik

Best Buy gergasi elektronik adalah tempat yang sesuai untuk membuang pencetak lama pejabat anda. Kedai akan melepaskan peranti dari tangan anda dan melepaskannya untuk bahagian yang boleh dikitar semula, tidak kira di mana pencetak asalnya dibeli. Sebagai bonus tambahan, Best Buy tempatan anda juga berfungsi sebagai tempat untuk membuang barang elektronik pejabat yang usang atau rosak, seperti PC, telefon, PDA, monitor, televisyen dan projektor. Sekiranya perniagaan anda menjual sejumlah besar elektronik, ketahuilah bahawa kedai tertentu hanya membenarkan pelanggan membuang sejumlah elektronik yang telah ditentukan setiap hari.

Max Pejabat

Sama seperti Best Buy, Office Max, salah satu peruncit bekalan pejabat terbesar di negara ini, menyediakan program kitar semula e-sisa yang mudah kepada pelanggan. Oleh itu, apabila salah satu pencetak perniagaan anda tidak lagi berguna, pertimbangkan untuk membawa peranti tersebut ke Office Max tempatan anda. Seperti Best Buy, kedai akan menerima pencetak lama anda secara percuma, tidak kira pada asalnya atau tidak dibeli dari salah satu kedai syarikat. Seperti halnya Best Buy, Office Max adalah tempat yang baik untuk membuang komputer, monitor atau telefon lama yang berantakan di tempat kerja anda.

Depot Pejabat

Office Depot, satu lagi rangkaian bekalan pejabat yang terkenal, menyediakan pelanggan dengan program kitar semula e-sisa yang unik. Tidak seperti pilihan yang dibincangkan sebelumnya, program Office Depot tidak disediakan secara percuma. Berdasarkan Perkhidmatan Kitar Semula Teknikal syarikat, pelanggan diharapkan dapat membeli kotak penghantaran khas dari Depot Pejabat terdekat. Harga kotak ini akan berbeza-beza bergantung pada ukurannya, tetapi jika anda berminat untuk mengitar semula mesin pencetak, kemungkinan besar anda perlu membeli kotak yang paling banyak. Setelah kotak anda dibeli, dibungkus dan ditutup, cukup kembalikan ke kedai, di mana ia akan dihantar ke salah satu kemudahan kitar semula syarikat untuk anda.

Pusat Kitar Semula

Sekiranya anda tidak tahu di mana membuang pencetak lama pejabat anda, kunjungi pusat kitar semula tempatan anda. Kemungkinan besar sekiranya pusat menerima e-waste, pencetak akan menjadi barang yang boleh diterima. Sekiranya anda tidak pasti sama ada pusat kitar semula tempatan anda menerima e-waste, lawati laman web pusat atau hubungi mereka. Sekiranya mereka tidak mencabut pencetak lama anda, mereka mungkin boleh mengarahkan anda ke pusat kitar semula.