Senarai Pekerjaan Gaji Minimum

Beberapa jenis pekerjaan membayar lebih banyak daripada yang lain. Walaupun pampasan yang diberikan kepada kebanyakan pekerja bermula di bawah skala gaji, ada beberapa pekerjaan di mana pekerja dari mana-mana tahap pengalaman dapat memperoleh gaji minimum atau sedikit lebih tinggi daripada gaji minimum. Namun, perlu diingat bahawa kedudukan lain dalam industri ini dapat membayar lebih banyak, jadi tidak biasa bagi pekerja untuk mencuba naik dalam kerjaya mereka secepat mungkin.

Pekerjaan Pengasuhan dan Penjagaan Kanak-kanak

Pekerjaan yang memberikan penjagaan asas kepada anak-anak, orang yang menderita penyakit atau kecacatan dan orang tua sering bermula dengan gaji minimum atau tidak lebih dari itu. Berikut adalah gaji rata-rata setiap jam, menurut Biro Statistik Tenaga Kerja Jabatan Tenaga Kerja AS, untuk beberapa pekerjaan sebagai penjaga:

 • Pekerja penjagaan kanak-kanak: $ 10.72

 • Pembantu kesihatan dan penjagaan diri di rumah: $ 11.12

 • Pembantu jururawat dan pesanan: $ 13.23

"Gaji rata-rata setiap jam" bermaksud bahawa separuh daripada semua pekerja di industri ini memperoleh lebih banyak daripada jumlah yang dinyatakan dan separuh daripada itu dibuat lebih sedikit.

Pekerjaan Pembersihan dan Pembersihan

Pembersih dan pekerja kebersihan sering bermula dengan gaji yang agak rendah, walaupun ada yang akhirnya dapat memperoleh lebih banyak, ketika mereka berpindah ke posisi penyeliaan dan pengurusan:

 • Pembersih dan pembersih bangunan: $ 12.02
 • Pembantu rumah dan pembersihan rumah: $ 10,99

Pemandu Penghantaran dan Pekerja Penghantaran

Walaupun pemacu penghantaran untuk syarikat perkapalan utama dapat memperoleh gaji yang sangat baik, mereka yang bekerja untuk restoran, kedai runcit dan perkhidmatan kurir pihak ketiga sering bermula hampir dengan gaji minimum, walaupun tip dapat meningkatkan pendapatan mereka. BLS menyatakan bahawa gaji rata-rata setiap jam untuk pemandu penghantaran restoran, pada bulan Mei 2017, adalah $ 10.85.

Pekerja Runcit dan Restoran

Banyak orang mendapat pekerjaan pertama mereka bekerja di restoran dan kedai runcit, sering mendapat gaji minimum, sehingga mereka beralih ke pekerjaan lain atau mereka memasuki jawatan pengurusan. Sebagai kategori umum, pekerja makanan dan minuman memperoleh gaji rata-rata setiap jam sebanyak $ 9.81 pada bulan Mei 2017. Pekerja runcit dan restoran lain memperoleh gaji median berikut:

 • Bartender: $ 10.43

 • Pelayan dan pelayan: $ 10.01

 • Pekerja penyediaan makanan: $ 10.93

 • Jurujual runcit: $ 11.16

Perkara yang Perlu Dipertimbangkan

Sebagai pemilik perniagaan kecil, dapat difahami bahawa anda mengambil berat tentang kos buruh. Namun, perlu diingat bahawa beberapa industri melihat perolehan pekerja yang ketara, kerana pekerja yang paling kompeten beralih ke pekerjaan dengan gaji lebih tinggi. Sebilangan besar pekerjaan yang disorot di sini tidak memerlukan banyak pengalaman atau latihan. Sebaik sahaja pekerja memperoleh pengalaman dan menyelesaikan ijazah atau program pensijilan, dia kemungkinan akan beralih ke kerjaya yang lebih banyak gaji. Perkara lain yang perlu difikirkan termasuk:

 • Undang-undang gaji minimum tempatan dan negeri: Beberapa negeri dan kawasan metropolitan menetapkan gaji minimum pada jumlah yang lebih tinggi daripada gaji persekutuan. Semasa anda menulis rancangan perniagaan anda, cari tahu berapa gaji minimum di kawasan anda.

 • Manfaat dan insentif: Sekiranya anda memulakan perniagaan dengan sedikit dan tidak mampu membayar pekerja anda dengan banyak, cari pilihan untuk memberi mereka pakej faedah yang kukuh, termasuk cuti rehat, pembayaran balik tuisyen, insurans, serta pembahagian keuntungan atau malah pilihan untuk memperoleh saham perniagaan anda.