Cara Mencari Spesifikasi Monitor Anda

Monitor komputer terdapat dalam pelbagai ukuran dan konfigurasi, masing-masing dihasilkan dengan tujuan yang berbeza. Dari monitor nisbah kontras tinggi yang besar dengan gamut warna yang bagus untuk pereka grafik, hingga monitor yang dapat dipasang kembali dengan mudah untuk digunakan dalam konfigurasi gambar potret untuk hamparan dan pangkalan data yang besar, anda dapat mencari monitor yang sesuai untuk rumah atau perniagaan mana pun. tugas. Mencari spesifikasi untuk monitor khusus anda akan membantu anda menentukan kesesuaiannya dengan tugas yang sedang dilakukan.

1

Cari dan catat nombor model monitor anda, ia akan dicetak di sepanjang tepi atas atau bawah monitor, atau pada pelekat di bahagian belakang monitor.

2

Buka penyemak imbas Web dan masukkan pengeluar monitor dan nombor model anda ke dalam enjin carian (mis. "LG Flatron W3261VG"). Sekiranya ini tidak memunculkan halaman untuk monitor anda, teruskan ke langkah seterusnya.

3

Navigasi ke halaman Web untuk pengeluar monitor anda. Masukkan nombor model monitor anda ke dalam bidang carian di halaman utama. Sebagai alternatif, anda boleh melihat kategori "Produk", "Elektronik", "Rumah & Perniagaan", memilih subkategori "Monitor" dan melihat barisan monitor pengeluar sepenuhnya.

4

Klik pada nama dan model monitor untuk melihat spesifikasinya.