Cara Memasukkan Lembaran Kerja di Microsoft Excel

Microsoft Office Excel 2010 membolehkan anda membuka, mengedit dan membuat spreadsheet dan buku kerja untuk pelanggan dan pekerja di komputer perniagaan anda. Anda boleh memasukkan lembaran kerja kosong ke dalam buku kerja yang ada jika anda memerlukan lebih daripada tiga helaian yang dibuat secara lalai. Anda juga boleh memindahkan atau menyalin lembaran kerja dari satu buku kerja dan memasukkannya ke dalam buku kerja yang lain. Menjalankan operasi ini di Excel 2010 sangat mudah dan membolehkan anda membuat buku kerja yang kompleks.

1

Lancarkan Microsoft Office Excel 2010 dan buka buku kerja yang ingin anda edit.

2

Pilih buku kerja di mana anda mahu memasukkan lembaran kerja.

3

Klik butang "Masukkan Lembaran Kerja" di bahagian bawah buku kerja, di sebelah lembaran kerja terakhir. Sebagai alternatif, tekan "Shift-F11" untuk memasukkan lembaran kerja baru.

4

Klik kanan lembaran kerja yang ingin anda masukkan ke dalam buku kerja lain dan pilih "Pindahkan atau Salin" dari menu konteks.

5

Pilih buku kerja di mana anda ingin memasukkan lembaran kerja dalam drop-down "Untuk Menempah" dan pilih helaian dalam senarai "Sebelum Lembaran". Pilih pilihan "Buat salinan" untuk menyalin helaian dan bukannya memindahkannya.

6

Klik "OK" untuk memasukkan lembaran kerja sebelum helaian yang anda pilih dalam senarai "Sebelum Lembaran".