Cara Menambah Akaun Kedua ke Skype

Skype menawarkan beberapa cara untuk menambahkan akaun peribadi dan perniagaan ke aplikasi Skype di komputer anda. Bergantung pada keperluan anda, anda boleh membuat akaun baru atau menambahkan akaun yang telah didaftarkan sebelumnya. Anda boleh log masuk ke akaun anda secara berasingan atau serentak, walaupun anda mungkin memerlukan perkakasan khas untuk menggunakan dua saluran suara Skype pada masa yang sama. Aktiviti akaun lain - seperti memainkan mesej dan menambah kenalan - tidak memerlukan pemasangan perkakasan atau perisian tambahan.

Mulakan Aplikasi Skrin

1

Lawati halaman Buat Akaun di laman web Skype (lihat Sumber). Dalam borang Buat Akaun, masukkan butiran peribadi untuk akaun kedua anda, termasuk alamat e-mel, nama Skype dan kata laluan. Klik "Saya Setuju - Teruskan" untuk membuat akaun.

2

Tekan kekunci "Windows", yang terletak di antara Ctrl dan Alt di sebelah kiri papan kekunci, untuk pergi ke skrin Mula anda. Klik "Skype" untuk melancarkan aplikasi Skype Windows 8, yang berbeza dengan Skype versi desktop. Sebagai alternatif, arahkan kursor ke sudut kanan atas skrin dan klik "Cari." Ketik "Skype" di kotak Cari, dan kemudian klik "Simpan" untuk memuat turun Skype dari Windows Store. Setelah dipasang, klik "Skype" untuk melancarkan aplikasi.

3

Klik ikon "Status" di sebelah gambar anda di tetingkap Skype untuk mengungkapkan menu Keluar. Klik "Log Keluar" untuk memutuskan Skype dari akaun pengguna semasa anda. Pada skrin Masuk, klik "Buat Akaun Microsoft Baru" untuk membuka halaman Microsoft Daftar di penyemak imbas Web lalai anda.

4

Masukkan maklumat peribadi anda untuk membuat akaun Microsoft baru. Log masuk ke Skype menggunakan nama pengguna dan kata laluan ini, dan klik nama Skype anda pada skrin Log masuk untuk menghubungkan akaun Microsoft ini dengan akaun Skype baru anda. Pada masa akan datang, anda akan menggunakan butiran log masuk Microsoft anda dengan Skype.

Skype untuk Desktop

1

Lawati halaman muat turun Skype untuk mendapatkan Skype versi desktop, yang membolehkan masuk dengan beberapa contoh Skype (lihat Sumber). Klik "Muat turun" dan "Simpan" untuk memuat turun fail, dan kemudian klik dua kali pemasang Skype untuk menjalankan pemasangan setelah dimuat turun.

2

Lancarkan File Explorer, dan klik huruf pemacu cakera keras anda di bahagian Komputer untuk melihat direktori root pemacu anda. Klik dua kali "Program Files," "Skype" dan "Phone" untuk membuka folder yang mengandungi fail aplikasi Skype. Klik kanan "Skype.exe", arahkan kursor ke "Kirim Ke" dan pilih "Desktop (Buat Pintasan)."

3

Klik kanan jalan pintas "Skype" yang anda buat dan pilih "Properties." Klik di medan "Sasaran", dan tekan "Tamat" untuk menggerakkan kursor ke akhir teks di lapangan. Tekan bar "Space" untuk menambahkan spasi setelah teks, dan ketik "/ sekunder" (tanpa tanda petik) selepas spasi.

4

Klik "OK" untuk menyimpan perubahan dan menutup tetingkap Properties. Klik dua kali pintasan Skype yang anda buat dan ubah suai untuk melancarkan contoh Skype sekunder, dan log masuk dengan butiran akaun gantian anda.