Cara Mengekstrak Alamat E-mel Dari Gmail

Gmail mengekalkan tiga senarai e-mel untuk membantu perniagaan anda berhubung dengan pelanggan dan rakan sekutu. Senarai Kenalan Saya adalah senarai kenalan e-mel yang anda simpan secara manual di Gmail. Namun, Gmail juga melacak alamat e-mel orang yang pernah anda hubungi melalui akaun Gmail anda sebelumnya. Gmail juga mengesan kekerapan kenalan ini dan membuat subset kenalan yang paling sering anda hubungi. Anda juga mempunyai pilihan untuk membuat kumpulan untuk membantu mengatur kenalan lebih jauh. Mana-mana senarai e-mel ini dapat diekstrak menggunakan fitur eksport Gmail.

1

Klik menu drop-down "Gmail" di panel navigasi di sebelah kiri setelah log masuk ke akaun anda. Pilih "Kenalan."

2

Klik menu lungsur "Lagi" di atas kenalan anda dan pilih "Eksport."

3

Klik "Kumpulan" dan pilih kumpulan yang ingin anda ekstrak dari menu lungsur. Anda boleh memilih "Kenalan Saya," "Paling Banyak Dihubungi" atau mana-mana kumpulan tersuai yang telah anda buat. Sebagai alternatif, klik "Semua Kenalan" untuk mengekstrak semua kenalan.

4

Klik "Format CSV Outlook" atau "Format vCard" jika anda merancang untuk menggunakan senarai di luar Gmail. Jika tidak, "Format CSV Google" lalai membolehkan anda mengimportnya ke akaun Gmail yang lain.

5

Klik "Eksport."

6

Klik "Simpan Fail", pilih "OK", pilih lokasi di mana anda ingin menyimpan fail tersebut dan beri nama fail tersebut. Klik "Simpan" untuk mengeksport fail.