Cara Membuka Penutup Stapler macet

Mengganti stapler setiap kali macet tidak masuk akal perniagaan. Belajar membaiki stapler yang macet menjimatkan wang dan meningkatkan jangka hayat stapler anda. Mengetahui apa yang tidak boleh dilakukan apabila stapler macet menghalang anda daripada menyebabkan kerosakan tambahan. Secara amnya, pembaikan stapler hanya memerlukan beberapa item asas dan beberapa saat untuk diperbetulkan. Anda mungkin dapat memperbaiki stapler dalam masa yang lebih sedikit daripada yang diperlukan untuk masuk dalam talian dan memesan yang baru. Bekerja dari pembaikan yang paling tidak invasif hingga pembaikan yang paling invasif untuk mengelakkan kerosakan.

1

Buka stapler ke atas sepenuhnya sehingga bahagian bawah dan atas stapler berada dalam garis mendatar. Putar stapler terbalik dan goncangkannya untuk melihat apakah anda boleh mengeluarkan salah satu staples.

2

Cuba buka bahagian atas stapler. Sekiranya anda boleh, keluarkan staples yang ada dari majalah. Kemudian, lepaskan satu hujung klip kertas dan cubalah mengeluarkan staple yang macet dari kepala stapler. Masukkan klip kertas ke kepala stapler dari luar jika anda tidak dapat membuka bahagian atasnya. Lihat apakah anda boleh mengeluarkan ruji yang macet dengan menariknya ke bawah.

3

Masukkan hujung pemutar skru kepala rata ke mulut stapler jika anda tidak dapat membuka bahagian atas stapler. Gunakan pemutar skru sebagai titik tumpu untuk membuka bahagian atas stapler.