Mengapa Saya Perlu Mengesahkan Akaun Craigslist Saya Lagi?

Terdapat beberapa sebab untuk mengesahkan setiap pengeposan Craigslist yang anda buat kali kedua - iaitu melalui pengesahan e-mel - walaupun anda menggunakan akaun Craigslist. Anda mempunyai akaun Craigslist hanya jika anda sengaja mendaftar, jadi jika anda tidak ingat melakukannya, anda tidak mempunyai akaun Craigslist.

Menghantar ke Craigslist

Anda tidak memerlukan akaun untuk diposkan ke Craigslist. Apabila anda tiba di laman utama Craigslist tempatan anda, klik butang "Kirim ke Iklan" dan pilih kategori - seperti "Dijual" atau "Pekerjaan" - untuk pengeposan anda, kemudian subkategori yang secara lebih khusus menerangkan sifat jawatan. Setelah tajuk dan menerangkan iklan anda, anda menunggu Craigslist menghantar e-mel pengesahan ke alamat e-mel yang anda berikan. Iklan disiarkan secara langsung di laman web setelah anda mengklik pautan dalam mesej e-mel.

Mendaftar untuk Akaun Craigslist

Mendaftar untuk akaun Craigslist adalah percuma dan hanya memerlukan anda menggunakan alamat e-mel yang sah. Setelah memilih butang "Akaun Saya" dari sudut kiri atas skrin utama Craigslist, anda memasukkan alamat e-mel, rentetan pengesahan dan klik butang "Daftar Untuk Akaun". Anda hanya perlu mengesahkan akaun itu sendiri sekali, menggunakan proses yang sama - mengklik pautan dalam e-mel pengesahan - semasa anda mengikuti catatan Craigslist yang anda buat ketika anda tidak log masuk ke akaun anda.

Log masuk ke Akaun Craigslist anda

Untuk log masuk ke akaun anda, klik butang "Akaun Saya" yang anda gunakan untuk mendaftar, kemudian masukkan alamat e-mel yang anda gunakan untuk mendaftar ke akaun Craigslist dan kata laluan yang anda pilih. Craigslist tidak menggunakan "kuki", yang bermaksud bahawa ia tidak mengingati maklumat anda antara lawatan. Akibatnya, anda mesti log masuk ke akaun Craigslist anda setiap kali anda ingin menggunakannya untuk menyiarkan di laman web ini.

Pengeposan dari Akaun

Setelah log masuk ke akaun anda, kembali ke halaman utama Craigslist dan klik "Post to Classifieds." Catatan yang anda buat semasa log masuk ke akaun Craigslist anda tidak memerlukan anda mengesahkan melalui e-mel. Namun, jika anda tidak log masuk ke akaun semasa anda membuat catatan, anda mesti mengklik pautan dalam e-mel yang dihantar oleh Craigslist kepada anda, walaupun anda mempunyai akaun.