Cara Memasukkan Bluetooth Plantronics dalam Mod Berpasangan

Sebelum menggunakan alat dengar Bluetooth Plantronic, anda mesti memasangkannya dengan telefon bimbit anda. Telefon bimbit menjadi penting untuk komunikasi perniagaan dengan pelanggan dan pelanggan kerana mereka membolehkan anda melakukan banyak tugas untuk meningkatkan produktiviti. Berpasangan membolehkan telefon berfungsi dengan alat dengar Bluetooth untuk komunikasi tanpa wayar. Meletakkan alat dengar Bluetooth Plantronics anda dalam mod berpasangan membolehkan telefon mengesannya. Setelah peranti dipasangkan, panggilan masuk dan keluar dapat dihantar terus ke alat dengar.

1

Cas alat dengar Bluetooth Plantronics anda menggunakan penyesuai kuasa. Sekiranya ini pertama kali anda menggunakan alat dengar Bluetooth, cas sepenuhnya sebelum menggunakannya. Hidupkan alat dengar apabila dicas sepenuhnya.

2

Aktifkan ciri Bluetooth pada telefon anda untuk memulakan mod carian atau penemuan. Tunggu telefon mengesan alat dengar Bluetooth. Mengaktifkan carian Bluetooth berbeza dengan telefon bimbit yang berbeza, jadi rujuk manual peranti anda untuk mendapatkan petunjuk.

3

Pilih alat dengar Bluetooth Plantronics anda dari senarai peranti Bluetooth yang ditemui oleh telefon anda.

4

Masukkan empat angka nol jika telefon meminta kod laluan. Ini secara automatik meletakkan telefon Plantronics anda dalam mod berpasangan. Lampu LED alat dengar berubah menjadi biru, menunjukkan bahawa alat dengar telah dipasangkan dengan telefon.