Bagaimana Saya Menukar atau Menambah Pentadbir dalam Kumpulan Facebook?

Sebilangan kumpulan Facebook mungkin paling baik ditadbir oleh anda dan anda sahaja. Contohnya, jika anda membuat kumpulan peminat kelab untuk anjing anda, anda mungkin tidak mahu orang lain menjadi pentadbir. Namun, jika anda dan beberapa rakan anda menjalankan kumpulan sosial bersama-sama, mungkin lebih masuk akal bagi mereka untuk juga menjadi pentadbir. Facebook membolehkan anda menambahkan pentadbir untuk kumpulan anda - dan juga menghapusnya kemudian, jika anda mahu.

1

Log masuk ke akaun Facebook di mana anda adalah pentadbir untuk kumpulan yang dimaksudkan.

2

Navigasi ke kumpulan Facebook dan kemudian klik pautan "Lihat Semua" di bahagian Ahli di sebelah kanan halaman. Ini memaparkan senarai semua ahli kumpulan semasa.

3

Klik "Buang Pentadbiran" di sebelah nama mana-mana pentadbir kumpulan yang ingin anda alih keluar. Klik "Baiklah" di tetingkap kecil yang terbuka untuk mengesahkan bahawa anda ingin membuang orang ini sebagai pentadbir.

4

Klik "Buat Pentadbir" di sebelah nama mana-mana ahli kumpulan yang ingin anda jadikan pentadbir untuk kumpulan tersebut. Klik "Buat Admin" di tetingkap kecil yang terbuka untuk mengesahkan keputusan ini.