Kaedah Membayar di Amazon

Sebuah kedai runcit dalam talian yang menjual komputer, elektronik, buku dan barang-barang lain, Amazon.com menjual barang baru dan terpakai serta filem dan permainan. Kedai dalam talian menerima semua kredit utama dan pelbagai kaedah pembayaran lain. Tetapi Amazon tidak menerima pindahan kawat antarabangsa, Kad Pintar, kupon pengeluar, PayPal atau dana dari kad Pemindahan Manfaat Elektronik.

Kad kredit

Amazon menerima Visa, MasterCard, American Express, Diners Club - alamat penagihan AS sahaja, dan kad Discover. Kedai dalam talian juga menerima kad debit JCB, NYCE, EuroCard dan Visa, MasterCard serta kad kredit prabayar. Sekiranya menggunakan kad kredit prabayar, anda tidak boleh menggunakan kad tersebut untuk mendaftar keahlian Amazon Prime.

Memeriksa akaun

Sekiranya anda tidak mempunyai kad kredit atau debit, anda boleh membayar pembelian Amazon menggunakan akaun pemeriksaan AS anda. Anda memerlukan nombor akaun cek dan nombor perutean bank anda. Amazon.com akan memproses pembayaran sebagai debit langsung elektronik dari akaun anda. Bank anda mesti dapat menerima debit elektronik, yang dikenali sebagai ACH. Anda boleh membeli item apa pun dari Amazon menggunakan akaun pemeriksaan anda kecuali muat turun muzik, kad hadiah, untuk membayar keahlian Amazon Prime atau item yang dijual oleh Eddie Bauer.

Kad Kedai Amazon

Amazon menerima kad kredit dan kreditnya sendiri sebagai kaedah pembayaran, termasuk Kad Platinum Visa Amazon.com dan Talian Kredit Korporat Amazon.com untuk perniagaan yang menggunakan pesanan pembelian.

Kad Hadiah

Anda juga boleh membayar pembelian dari Amazon menggunakan kad hadiah Amazon.com yang terdapat dalam pelbagai denominasi secara langsung dari Amazon serta mana-mana kedai atau kedai yang menjual kad hadiah Amazon. Sekiranya menggunakan kad hadiah Amazon yang tidak mempunyai cukup dana untuk menampung pembelian anda, anda boleh menggunakan kaedah pembayaran kedua untuk menyelesaikan transaksi. Ini adalah satu-satunya masa anda boleh membahagikan kaedah pembayaran.

Urus Niaga Pembayaran Dalam Talian

Pelayan pembayaran dalam talian Amazon selamat dan menyulitkan semua maklumat peribadi, kad kredit dan perbankan anda. Outlet dalam talian menggunakan perkhidmatan keselamatannya sendiri yang bukan merupakan sebahagian daripada sistem Verified by Visa dan MasterCard SecureCode tetapi semua transaksi masih dilindungi dari kecurian dalam talian.