Cara Mengimport Data Dari MS Word ke MS Excel

Microsoft Office dirancang supaya anda dapat mengimport data dari satu program Office ke program lain dengan lancar. Sebagai contoh, anda boleh mengimport data dokumen Word dan bahkan keseluruhan dokumen Word ke dalam spreadsheet Excel anda. Dengan beberapa klik, anda boleh membawa teks dari katalog keterangan produk di Word ke dalam hamparan Excel anda mengenai harga dan penjualan atau jadual kenaikan yang anda hasilkan dalam laporan tahunan atau tinjauan gaji pekerja langsung dari halaman, menyelamatkan anda dari awal dari awal .. Anda bahkan boleh membuat perubahan pada data Word setelah ia diimport ke Excel.

Import Sel Tunggal

1

Lancarkan Microsoft Excel dan buka hamparan Excel yang anda mahu import data dokumen Word.

2

Klik tab Sisipkan, kemudian klik butang "Objek" pada Pita.

3

Klik tab "Buat dari File" pada tetingkap Objek dan cari dokumen Microsoft Word untuk diimport.

4

Klik dua kali nama fail dan klik "OK" untuk menutup tetingkap Objek. Anda dibawa kembali ke spreadsheet Excel dengan dokumen Word digabungkan ke dalamnya. Perhatikan kotak teks sel di bawah pita menunjukkan = EMBED ("Dokumen", "").

5

Klik dua kali di mana sahaja dalam dokumen Word untuk membukanya, menjadikannya dapat diedit. Anda boleh melakukan semua ciri Word di sini, walaupun anda masih menggunakan Excel, seperti menukar atau memformat semula teks.

6

Klik tab Fail dan pilih "Simpan Sebagai." Namakan semula spreadsheet Excel semasa dan bukannya simpan di atasnya sehingga versi yang tidak digabungkan anda tetap dapat diakses. Klik butang "Simpan".

Sel demi Sel

1

Mulakan Microsoft Word dan buka dokumen dengan jadual data untuk diimport ke Excel.

2

Klik tanda menetas kecil di sudut kiri atas meja, yang menyoroti jadual dengan warna biru Word lalai, kemudian tekan "Ctrl-C" untuk menyalin jadual. Tutup Word jika mahu.

3

Buka Excel. Klik kursor ke sel pertama di grid dan tekan kekunci "Ctrl-V" untuk menampal isi jadual Word. Data dieksport dari Word ke Excel, dengan susun atur sel yang sama. Contohnya, jika data Word anda terdiri daripada dua baris dengan tiga lajur, hamparan Excel kini menunjukkan dua baris dengan tiga lajur.