Cara Menukar PDF Dari Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris

Semasa menjalankan perniagaan di peringkat antarabangsa, mungkin ada kalanya anda menerima dokumen PDF elektronik dalam bahasa lain, seperti bahasa Jerman. Nasib baik, ada kemungkinan untuk menterjemahkan dan bahkan menukar dokumen PDF dengan penterjemah dokumen dalam talian. Alat tertentu, seperti Terjemahan Google, membolehkan anda memuat naik keseluruhan dokumen untuk diterjemahkan untuk anda. Namun, bergantung pada prosesnya, anda mungkin perlu menukar fail dari PDF ke jenis fail lain, kemudian kembali menjadi PDF sebelum anda dapat menyelesaikan terjemahannya.

Cara Menerjemahkan Dokumen dalam Terjemahan Google.

Google Translate bukan hanya untuk menaip setiap perkataan ke dalam mesin terjemahan. Dengan menggunakan Terjemahan Google, anda sebenarnya dapat memuat naik seluruh dokumen untuk terjemahan seketika, atau menggunakan apa yang disebut Perangkat Penterjemah untuk mengedit dan mengubah dokumen semasa anda menerjemahkannya. Selain itu, anda boleh menggunakan alat terjemahan Google untuk menterjemahkan Dokumen Google semasa anda pergi, yang merupakan kaedah lain yang akan kami bahas di bawah.

Tetapi pertama, untuk memutuskan alat Google mana yang akan digunakan semasa menterjemahkan dokumen dari bahasa Jerman ke bahasa Inggeris, fikirkan tentang tujuan dokumen yang anda terjemahkan. Adakah anda hanya ingin membaca dan memahami apa yang dinyatakan dalam dokumen tersebut, atau ini akan menjadi dokumen hidup yang perlu anda buat perubahan?

Sekiranya ia adalah yang pertama, memuat naik dokumen PDF yang dimaksudkan ke Google Translate untuk menerjemahkannya ke dalam Bahasa Inggeris akan berfungsi dengan baik. Namun, anda tidak mempunyai kendali terhadap pemformatan atau fon yang digunakan dalam dokumen terjemahan baru, kerana ia akan ditukar menjadi transkrip ringkas dari apa yang dinyatakan oleh dokumen asalnya. Sekiranya anda ingin membuat perubahan pada dokumen, dan mengirimkannya kembali dengan pengeditan, maka anda harus menggunakan Penterjemah Alat.

Menterjemahkan PDF dari Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris Dengan Google Translate.

Inilah cara menggunakan Terjemahan Google untuk menterjemahkan dokumen dalam talian.

 1. Pergi ke Terjemahan Google di translate.google.com .
 2. Di atas kotak teks penterjemah, pilih Dokumen dan bukannya Teks.
 3. Sekarang, kotak teks harus mempunyai bahagian yang bertuliskan Pilih Dokumen Anda.
 4. Klik pautan untuk Melayari komputer anda dan pilih fail PDF yang ingin anda terjemahkan.
 5. Untuk menterjemahkan bahasa Jerman ke bahasa Inggeris, pilih bahasa sebagai bahasa Jerman di kotak pertama, dan bahasa Inggeris di kotak kedua. Sebagai pilihan, anda boleh memilih untuk Mengesan bahasa , tetapi itu boleh menyebabkan kesalahan.
 6. Setelah memilih dokumen dan menetapkan bahasa anda, klik Terjemahkan .
 7. Ini akan membuat fail teks sederhana yang disematkan ke laman web Terjemahan Google.
 8. Untuk menyimpan semula fail sebagai PDF, gunakan pintasan Cetak komputer anda untuk Simpan sebagai PDF.

Seperti disebutkan di atas, pemformatan pada PDF baru ini mungkin sangat berbeda dengan dokumen asalnya, jadi jika anda ingin membuat perubahan atau menggunakan kembali dokumen ini, anda mungkin ingin menggunakan kaedah Translator Toolkit.

Terjemahkan PDF Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris Dengan Penterjemah Toolkit.

Untuk menterjemahkan PDF, Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris atau sebaliknya, yang anda rancangkan untuk digunakan semula pada masa akan datang, anda akan mahu menggunakan Penterjemah. Namun, anda tidak dapat memuat naik PDF anda secara langsung ke Penterjemah Alat, kerana format fail PDF tidak diterima. Sebagai gantinya, anda perlu menukarnya menjadi dokumen Word atau Google, atau menyalin keseluruhan teks ke dalam fail .txt yang berasingan. Setelah selesai, ikuti langkah berikut:

 1. Di bawah logo Alat Penterjemah di kiri atas, klik butang Muat Naik .
 2. Anda akan dibawa ke skrin lain. Dari sini, klik pilihan Tambah kandungan untuk menterjemahkan di bawah tajuk Apa yang anda mahu diterjemahkan?
 3. Pilih pilihan untuk Memuat naik fail atau memasukkan teks jika anda menyalin teks dari PDF yang ingin anda masukkan.
 4. Setelah memilih Muat naik fail , klik Pilih Fail untuk memilih dokumen PDF yang ditukar untuk dimuat naik.
 5. Di bawah Bahasa apa yang anda mahu terjemahkan? bahagian, pilih Bahasa Inggeris .
 6. Klik Seterusnya.
 7. Anda akan diminta memilih vendor. Sekiranya anda ingin membayar, teruskan, jika tidak, klik Tidak, terima kasih .
 8. Anda akan dikembalikan ke halaman toolkit Penterjemah utama, di mana anda akan melihat dokumen anda di tengah-tengah skrin. Klik padanya, dan tetingkap baru akan muncul.
 9. Di sini, dokumen asal anda akan bersebelahan dengan versi terjemahan, yang kini anda boleh edit dengan mengklik pada baris yang sesuai.
 10. Setelah selesai mengedit, pergi ke Fail , kemudian Muat turun untuk memuat turun salinan fail .docx.

Anda kini boleh menukar revisi terjemahan ini menjadi PDF dalam Dokumen Google, Microsoft Word, atau melalui penukar PDF lain yang anda pilih.

Terjemahkan PDF Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris Secara Langsung di Google Docs.

Terdapat kaedah ketiga untuk menggunakan alat Terjemahan Google untuk menterjemahkan dokumen Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris secara langsung di Google Dokumen. Untuk melakukannya, ikuti langkah berikut:

 1. Pertama-tama muat naik PDF anda ke Google Drive , dan klik kanan untuk membukanya sebagai fail Dokumen Google .
 2. Di menu di bahagian atas, pilih pilihan Alat , dan klik alat Terjemahan dokumen .
 3. Ganti nama dokumen yang diterjemahkan, dan pilih bahasa apa yang akan diterjemahkannya. Dalam kes ini, pilih Bahasa Inggeris .
 4. Klik butang Terjemahkan , dan tetingkap baru akan terbuka dengan fail dokumen yang diterjemahkan.

Oleh kerana anda menterjemahkan dari bahasa Jerman ke bahasa Inggeris, bahasa mengetik akan lalai ke bahasa Inggeris, tetapi jika anda menerjemahkan ke bahasa lain dan ingin melakukan pengeditan, anda ingin menukar bahasa menaip ke bahasa yang anda edit. Terdapat pilihan khusus untuk bahasa tertentu, jadi lalai ke pilihan bantuan Google jika anda diterjemahkan bahasa bukan latin seperti Jepun atau Hindi.

Pilihan Dalam Talian lain untuk Menterjemahkan PDF Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris.

Terdapat banyak aplikasi penterjemah PDF dalam talian yang lain, tetapi pastikan anda membuat penyelidikan untuk mengesahkan bahawa mereka adalah dari penerbit yang boleh dipercayai sebelum anda memilihnya. Seperti beberapa pilihan Terjemahan Google di atas, anda mungkin perlu menukar PDF anda ke Word atau dokumen Google sebelum anda dapat menterjemahkan fail tersebut. Sekiranya dokumen PDF anda mempunyai kata laluan, kebanyakan penterjemah dalam talian tidak akan dapat melalui kata laluan.

Beberapa penterjemah dalam talian pihak ketiga yang lain termasuk DocsPal, PDF Online atau Free File Converter. Salah satu perkhidmatan penterjemah dalam talian percuma yang terbaik dan boleh dipercayai ialah DocTranslator. Cukup ironisnya, ini kerana DocTranslator menggabungkan fungsi Terjemahan Google untuk menterjemahkan dokumen. Walau bagaimanapun, jika anda mencari penyelesaian yang cepat dan mudah untuk menterjemahkan dan menyimpan kembali PDF anda sebagai PDF tanpa perlu menukar dokumen, DocTranslator adalah pilihan yang tepat.

Terjemahkan Dokumen Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris Dengan DocTranslator.

Ikuti langkah-langkah ini untuk menggunakan DocTranslator untuk menterjemahkan dokumen Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris:

 1. Navigasi ke halaman utama DocTranslator .
 2. Di tengah halaman, klik pada butang oren berlabel Terjemahkan Sekarang .
 3. Seret PDF anda untuk menterjemahkan ke dalam tetingkap Terjemahkan Sekarang, atau klik Muat Naik Fail untuk menavigasi ke dan memilih PDF yang ingin anda terjemahkan. Klik Buka .
 4. Sekarang, pilih bahasa yang ingin anda terjemahkan. Dalam contoh ini, pilih Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris , dan kemudian klik butang Terjemahan oren .
 5. Setelah PDF anda diterjemahkan, ia akan dimuat turun secara automatik, atau pilihan untuk memuat turun dokumen terjemahan anda akan tersedia, jadi klik untuk memuat turun dan menyimpan PDF terjemahan baru anda.

Itulah yang perlu anda ketahui untuk menterjemahkan PDF Bahasa Jerman ke Bahasa Inggeris.