Cara Menyiapkan Penyesuai Tanpa Wayar Linksys USB

Stesen kerja yang dihasilkan pada tahun 1990-an dan awal 2000-an, sebelum Wi-Fi menjadi lazim, sering kali kekurangan kad rangkaian tanpa wayar atau penyesuai yang membolehkan komputer mengesan dan mentafsirkan isyarat Wi-Fi. Tetapi pada komputer moden, penyesuai wayarles tidak tahan terhadap kegagalan; bergantung pada usia PC, kad wayarles boleh menjadi rosak. Anda boleh memasang penyesuai wayarles Linksys untuk memperluas kemampuan PC. Beberapa penyesuai menyambung ke port bas bersiri universal, yang membolehkan anda mengakses rangkaian tanpa wayar dari komputer mana pun - sama ada di tempat perniagaan anda atau semasa anda dalam perjalanan - tanpa perlu bermain dengan perkakasan dalaman.

1

Sambungkan penyesuai wayarles ke slot USB di komputer dan layari ke homesupport.cisco.com.

2

Taipkan nama produk dan nombor penyesuai wayarles ke dalam bidang carian dan tekan "Enter."

3

Klik "Muat turun." Pilih pemacu terkini dari senarai fail yang tersedia untuk memuat turun fail persediaan ke komputer anda. Pastikan anda memilih sistem operasi yang betul dan jenis sistem yang sesuai (32-bit atau 64-bit) untuk komputer anda.

4

Buka fail ZIP apabila muat turun selesai. Klik dua kali fail "setup.exe" untuk melancarkan pemasang dan kemudian ikuti arahan di skrin.

5

Kembangkan dulang sistem dan pilih ikon "Linksys Wireless Manager" dari senarai program. Ikon itu kelihatan seperti bar isyarat yang terdapat di telefon bimbit atau peranti wayarles serupa.

6

Klik "Lihat Rangkaian Tanpa Wayar." Pilih "Rangkaian Tanpa Wayar yang Tersedia dalam Rentang" dari menu lungsur turun Lihat.

7

Pilih rangkaian anda dari pilihan dan klik "Sambung." Masukkan frasa laluan yang diperlukan untuk menyambung ke rangkaian, jika ada, dan klik "Next."

8

Klik "Selesai" untuk menutup Pengurus Wayarles Linksys.