Cara Membuat Kalendar Tersuai di Microsoft Word

Salah satu ciri terbaik produk dalam Microsoft Office 365 adalah kegunaannya. Contohnya, anda boleh menyediakan jadual dan spreadsheet terperinci dalam Excel, dan anda boleh menambahkan teks yang luas di Word. Anda kemudian dapat mengintegrasikan jadual dan teks dalam salah satu program, bergantung pada keperluan projek anda. Word dan Excel bahkan mampu menggandakan fungsi PowerPoint dan Publisher.

Mengenai kalendar, fleksibiliti yang luar biasa ini memberi anda sejumlah pilihan. Tidak kira produk Office 365 yang anda pilih, seseorang mungkin telah membuat templat kalendar. Sekiranya anda paling selesa bekerja di Word, anda mempunyai banyak templat kalendar untuk dicuba dan pelbagai pilihan yang boleh digunakan untuk mendasarkan reka bentuk kalendar tersuai anda.

Petua

Memilih templat kalendar dalam talian untuk Word adalah cara terpantas untuk membuat kalendar tersuai. Sebilangan besar kerja susun atur sudah selesai untuk anda, jadi menambahkan penyesuaian anda akan dimulakan lebih awal dalam proses anda.

Tujuan Kalendar Anda

Cara anda menggunakan kalendar Word anda mempengaruhi penciptaannya. Sebilangan orang lebih suka kalendar di atas kertas untuk merancang dan mencatat nota. Sekiranya itu pilihan anda, anda akan mencari templat kalendar dengan banyak ruang untuk menulis, mungkin gaya yang merangkumi lajur untuk nota di sebelah kanan halaman bercetak.

Membangun kalendar di Word memberi peluang untuk memilih susun atur yang dapat disesuaikan, yang sesuai dengan gaya kerja anda dan senang dikemas kini. Anda boleh membaginya antara peranti atau mencetaknya semasa keluar dari pejabat.

Petua

Anda boleh menyesuaikan kalendar harian, mingguan, bulanan, suku tahunan dan tahunan, bergantung pada pilihan anda atau tugas yang ada. Menjaga diri anda tetap teratur menggunakan format yang lebih pendek, sementara merancang strategi penjualan atau pengeluaran bermusim dapat dilakukan dengan sebaik mungkin pada kalendar dengan skala yang lebih panjang.

Membuat Kalendar Bulanan Menggunakan Templat

  1. Pilih Versi Kata Anda

  2. Pilih versi Word yang boleh digunakan. Anda tidak lagi terikat hanya pada versi desktop untuk PC atau Mac. Word Online juga merupakan pilihan yang sangat baik untuk membuat kalendar, dapat diakses dari telefon pintar dan tablet, walaupun dengan lebih sedikit ciri untuk disesuaikan.

  3. Pilih Templat Kalendar

  4. Tidak kira versi Word yang anda pilih, semasa anda membuka aplikasi, anda akan mempunyai pilihan untuk mencari templat. Cukup klik pada ikon templat Kalendar atau masukkan "kalendar" di kotak carian di bahagian atas halaman.

  5. Anda juga boleh memasukkan "Templat kalendar perkataan" di enjin carian pilihan anda untuk berjuta-juta pilihan. Bergantung pada penyesuaian apa yang ingin anda buat, anda boleh memilih tahun, format dan gaya tertentu.

  6. Anda tidak terhad kepada versi Word terkini, atau komputer yang menjalankan Windows 10 atau High Sierra. Banyak templat kalendar yang serasi dengan versi aplikasi dan sistem operasi sebelumnya.

  7. Sesuaikan Kalendar Anda

  8. Cara anda menyesuaikan kalendar sepenuhnya bergantung pada anda, dalam had templat yang anda pilih. Beberapa templat memiliki ruang untuk foto, jadi anda dapat memperibadikan reka bentuk anda, atau anda dapat memilih tampilan yang menyenangkan untuk menyegarkan rutin anda.

  9. Menyesuaikan templat juga dapat memberi anda idea tentang bagaimana kalendar dapat dibina dan diubahsuai, jadi anda dapat membuat kalendar yang sempurna di Word agar sesuai dengan gaya kerja anda.