Cara Menulis Tweet Ekstra Panjang di Twitter

Banyak syarikat menggunakan rangkaian sosial dan perkhidmatan blog mikro untuk menyebarkan berita mengenai perkhidmatan dan produk mereka. Mesej Twitter, atau Tweet, tidak boleh lebih panjang daripada 140 aksara, dan sementara pesanan ringkas dapat membantu orang membaca lebih banyak maklumat dengan cepat, mereka boleh menjadi masalah jika anda ingin memasukkan lebih banyak maklumat dalam satu Tweet. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan salah satu daripada perkhidmatan pihak ketiga yang tersedia untuk menghantar Tweet yang lebih panjang.

Twitlonger

1

Log masuk ke akaun Twitter anda, kemudian lawati laman Web Twitlonger (pautan di Sumber).

2

Klik "Log masuk dengan Twitter", kemudian klik "Log masuk" jika butang itu muncul.

3

Ketikkan mesej yang ingin anda kirimkan di kotak teks yang muncul, kemudian klik "Kirim" untuk mengirimnya.

Tweet Tinggi

1

Log masuk ke akaun Twitter anda, kemudian arahkan ke laman Web Tall Tweets (pautan di Sumber) dan klik "Log masuk dengan Twitter."

2

Klik "Kuasa Aplikasi" jika anda melihat butang itu untuk meneruskan. Kotak teks besar muncul.

3

Ketikkan mesej yang ingin anda hantar di kotak teks itu dan klik "Post Tweet."

Tinypaste

1

Lawati laman web Tinypaste (pautan dalam Sumber). Laman web ini berfungsi berbeza daripada Tall Tweets dan TwitLonger - apabila anda memasukkan teks pada Tinypaste, laman web ini menghasilkan laman web yang mengandungi URL yang boleh anda kongsi dalam catatan Twitter.

2

Taipkan teks yang anda ingin Tweet di kotak teks besar di bawah kotak teks "Tampal Tajuk:".

3

Taipkan tajuk pilihan untuk Tweet di kotak teks "Tampal Tajuk:". Tajuk boleh berguna untuk menerangkan Tweet anda.

4

Klik butang "Kirim" di sudut kanan bawah halaman. Tinypaste memaparkan halaman baru; salin URL yang muncul di kotak teks di halaman ini.

5

Log masuk ke akaun Twitter anda dan tampal URL ke dalam Tweet baru. Kerana URL tidak akan panjang 140 aksara, anda boleh mengetik Tweet biasa dan menyuruh orang mengklik URL tersebut untuk melihat maklumat tambahan.