Cara Membuat Paparan di Outlook Lebih Besar

Adakah anda pernah merasa sukar membaca e-mel anda di Outlook kerana saiz atau jenis fon? Apabila anda mengalami kesukaran untuk melihat teks di Outlook, ia boleh menjadi sukar untuk berkomunikasi dengan pelanggan anda atau secara amnya membaca dan menulis e-mel. Ini membantu memahami tetapan Outlook dan dapat memanipulasinya untuk mengubah ukuran paparan di Outlook di mana lebih mudah bagi anda untuk bekerja.

Perkara mengenai Microsoft Outlook ialah fon lalai ditetapkan ke Arial atau Calibri , yang keduanya kecil secara lalai. Ini mungkin bukan pilihan anda. Sekiranya demikian, anda boleh mengubah ukuran teks di Outlook menjadi sesuatu yang anda sukai. Dalam kes ini, satu-satunya batasan anda adalah fon yang terdapat di sistem anda sendiri. Petunjuk dalam artikel ini berfungsi untuk Outlook 2010 hingga Outlook 2019, termasuk Outlook untuk Office 365.

Menukar Font di Microsoft Outlook

Buka Outlook

Mulakan dengan membuka Microsoft Outlook . Di tetingkap program, pergi ke tab Fail dan klik padanya. Di bawahnya, anda akan menemui pelbagai pilihan. Klik pada yang berlabel "Pilihan".

Pilih Kategori Mel

Di sebelah kiri, anda akan menemui banyak kategori. Pilih yang berlabel "Mail", dan satu set pilihan lain akan muncul di layar anda.

Pilih Alat Tulis dan Pilihan Font

Pilih pilihan berlabel "Alat Tulis dan Font" dari senarai pilihan yang muncul di layar.

Tukar Fon

Anda sekarang akan dapat menukar fon dalam pelbagai bahagian. Di bawah setiap bahagian yang ingin anda ubah, cukup pilih pilihan berlabel "Font." Bahagian berlabel "Mesej e-mel baru" memungkinkan anda mengubah ukuran fon kotak masuk Outlook . Bahagian berlabel "Membalas atau meneruskan pesan " memungkinkan anda mengubah fon yang muncul setiap kali anda meneruskan e-mel atau membalasnya. Bahagian berlabel "Menyusun dan membaca mesej teks biasa " memungkinkan anda mengubah penampilan mesej teks biasa, tetapi hanya dari perspektif anda sendiri. Apabila anda menghantar mesej teks biasa kepada orang lain, mereka tetap akan menerimanya dalam format teks biasa.

Pilih Sama ada Menyahaktifkan Tema

Sekiranya anda sudah menyiapkan alat tulis atau tema, anda boleh memilih butang "Tema " . Sekiranya anda mahu ia dimatikan, anda boleh mematikannya dengan satu klik.

Sekarang anda berada di kawasan Font , anda boleh memilih fon yang anda sukai. Anda sebenarnya boleh memilih lebih banyak daripada jenis fon di sini. Anda juga boleh memilih gaya yang dengannya fon digunakan , saiz, warna , dan juga kesan tentang bagaimana ia muncul.

Terapkan Perubahan

Sebaik sahaja anda memilih semua ciri fon , anda ingin melihat di Outlook anda ; anda boleh menggunakannya dengan mengklik pada butang berlabel "OK." Ini menyelesaikan keseluruhan proses. Walau bagaimanapun, anda perlu klik pada OK sekali lagi untuk keluar dari tetingkap yang dilabel "Tandatangan & Alat Tulis," serta tingkap pilihan-pilihan dalam Outlook.

Sekiranya anda menjalankan Outlook dalam versi yang lebih tua, seperti 2003 dan versi 2007 s , ada satu proses yang meluas yang sama yang anda boleh gunakan untuk menukar ciri-ciri font dalam pandangan anda.

Buka Outlook

Mulakan dengan membuka Microsoft Outlook supaya anda dapat mengedit fon.

Pilih Pilihan Berlabel Butang

Pergi ke tab berlabel "Alat " dan klik padanya. Setelah anda membukanya, kemudian klik pada butang berlabel "Pilihan" untuk membuka menu pilihan.

Klik Tab Format Mel

Sekarang klik pada tab berlabel "Format Surat." Ini akan membuka kotak dialog yang membolehkan anda memilih lebih banyak pilihan.

Pilih Alat Tulis dan Fon

Klik pada pilihan berlabel "Alat Tulis dan Font" untuk memilihnya.

Edit Ciri

Sekali lagi, anda akan mempunyai banyak bahagian untuk diedit. Dalam hal ini, bahagian yang paling penting untuk diedit adalah bahagian "Mesej surat baru", "Membalas atau meneruskan pesanan", dan bahagian "Menyusun dan membaca pesanan teks biasa ". Klik pada pilihan "Font " di bawah setiap bahagian ini supaya anda dapat mengedit ciri fon untuk semuanya. Proses ini berfungsi untuk Outlook 2007. Untuk Outlook 2003 , prosesnya sedikit berbeza: anda akan mengklik pada pilihan berlabel "Pilih Font" untuk bahagian berlabel "Ketika membuat pesan baru," "Ketika membalas dan meneruskan ," dan "Bila menyusun dan membaca tex biasabahagian t ”. Ini membolehkan anda menukar ciri fon untuk setiap bahagian ini.

Pilih Pilihan Font

Setelah masuk, anda boleh memilih semua ciri fon yang anda mahukan. Anda boleh memilih jenis fon yang anda inginkan, t_he style_ yang anda mahukan sebagai fon paparan ; ukuran yang anda mahukan, kesan yang anda pakai; dan juga warna fon. Anda mempunyai kawalan penuh terhadap penampilan teks dalam mesej anda.

Setelah selesai mengedit fon anda , klik pada butang berlabel " OK" untuk O_utlook 2007_. Untuk Outlook 2003, ada sedikit perkara yang harus anda perhatikan. Selalunya ada pilihan berlabel "Gunakan alat tulis ini secara lalai." Sekiranya butang dicentang, alat tulis yang ditetapkan sebagai lalai untuk bahagian itu akan digunakan dan akan menggantikan apa sahaja perubahan yang telah anda buat pada fon. Anda boleh mengubahnya dengan satu daripada dua cara. Anda boleh mengubah alat tulis lalai itu sendiri, sehingga menggambarkan keutamaan anda, atau anda boleh memberitahu Outlook kepadaabaikan semua yang dinyatakan dalam alat tulis lalai.

Klik OK

Apabila anda telah selesai dengan segala-galanya, klik "OK " untuk menutup yang Stationery tetingkap, serta menu pilihan.

Fon lalai yang anda pilih - dan ciri masing-masing - kini harus ditunjukkan pada bahagian di mana ia telah diubah.

Ubah Cara Mesej Muncul

Anda juga dapat mengubah cara pesan muncul secara lalai di Outlook.com, yang merupakan versi online Outlook . Proses untuk mengubah tampilan mesej keluar di Outlook.com cukup mudah. Ingat, anda tidak akan dapat mengubah tampilan pesan ketika anda membacanya di laman web , seperti yang anda lakukan pada versi perisian aplikasi. Namun, anda boleh menukar fon _ pada mesej yang anda hantar.

Buka Outlook

Mulakan dengan membuka Outlook.com dan membuka akaun anda di laman web ini. Pergi ke tetapan dan kemudian klik pada "Lihat semua tetapan Outlook. Menu akan muncul dengan pelbagai pilihan.

Tuliskan Mesej

Klik pada butang berlabel "Surat" dan kemudian klik pada pilihan berlabel "Tulis dan balas".

Pilih Fon Baru

Anda akan mendapat senarai pilihan seterusnya. Salah satunya adalah "Format mesej." Di bawahnya, anda akan menemui pilihan yang berlabel "dropdown font." Klik padanya dan kemudian pilih fon baru yang ingin anda gunakan untuk mesej keluar anda. Anda juga harus dapat mengubah perkara lain, seperti ukuran font, gaya (jika anda menginginkannya dalam huruf miring , digarisbawahi *, tebal, dan sebagainya) * , dan juga warna fon.

Simpan Perubahan

Setelah selesai memilih ciri fon anda , klik pada butang berlabel "Simpan" _ untuk menyimpan tetapan baru.

Sekarang setiap pesan baru yang anda tulis di laman web Outlook.com harus menggunakan tetapan fon yang telah anda tetapkan sebagai lalai.

Sebagai petua umum, anda juga boleh mengubah tetapan mesej individu semasa anda masih menyusunnya. Pergi ke bahagian bawah komposisi tingkap dan mencari pilihan yang berbeza yang membolehkan anda untuk mengubah cara font anda muncul s . Tetapan ini hanya akan diterapkan pada e-mel yang sedang anda buat.