Adakah Bayaran Pajakan Automatik Termasuk Cukai Jualan?

Menyewa kereta melalui perniagaan anda sering memungkinkan anda menggunakan pembayaran sewa sebagai pengurangan perbelanjaan perniagaan. Pajakan disusun secara berbeza daripada pembelian, dan anda sebenarnya membayar untuk penggunaan kereta daripada membayar untuk kereta. Akibatnya, kebanyakan negeri mengenakan cukai penjualan pada setiap pembayaran sewa.

Bagaimana Cukai ke atas Kereta yang Disewa Berfungsi

Semasa anda menyewa kereta, di kebanyakan negeri, anda tidak membayar cukai jualan pada harga atau nilai kereta tersebut. Sebaliknya, cukai jualan akan ditambahkan pada setiap pembayaran sewa bulanan. Sebagai contoh, jika pajakan tersebut mencapai $ 400 sebulan dan cukai penjualan kereta yang disewa di kawasan anda adalah 7 peratus, pembayaran sewa sebenar anda adalah $ 400 ditambah $ 28 dalam cukai, atau $ 428 sebulan. Pembayaran sewa dan jumlah cukai jualan akan dinyatakan di lembaran kerja sewa automatik. Kalkulator sewa kereta dapat memberi anda idea tentang apa yang diharapkan.

Periksa Dengan Negeri Anda

Sebilangan negeri tidak memajak pajak menggunakan kaedah cukai atas pembayaran. Di Ohio, anda membayar cukai jualan di muka atas kos sewa yang dimodalkan. Beberapa negeri, termasuk Texas dan Illinois, mengenakan cukai penjualan pada harga pembelian kereta itu walaupun ia disewa. Cukai ini mesti dibayar di muka. New Jersey membolehkan anda memilih sama ada membayar cukai jualan di muka sama ada pada harga pembelian atau jumlah pembayaran sewa. Undang-undang cukai jualan negara boleh berubah, jadi peniaga tempat anda menyewa kereta akan menjelaskan bagaimana dan kapan anda membayar cukai penjualan.

Tentukan Pengurangan Kos Bermodalkan

Pengurangan kos bermodalkan adalah jangka masa sewa untuk pendahuluan. Ini berlaku jika anda memasukkan wang tunai atau ekuiti perdagangan untuk mengurangkan kos bermodalkan kenderaan yang disewa. Pengurangan kos modal mengurangkan pembayaran sewa, jadi jumlah pajak penjualan juga akan berkurang jika pajak dikenakan setiap bulan. Dari sudut pandang pemilik perniagaan, mengingat hakikat bahawa pembayaran pajakan dapat dikurangkan, pembayaran sewa yang lebih rendah mungkin tidak memberikan banyak keuntungan sehingga keputusan untuk membayar pengurangan kos dengan kapitalisasi harus dipertimbangkan dengan mempertimbangkan akibat pajak yang lain.

Pertimbangkan Implikasi Cukai

Ketika membandingkan pembelian dengan sewa, meletakkan pajak pada pembayaran kereta yang disewa akan mengurangi biaya awal untuk masuk ke dalam kenderaan. Dengan cukai yang termasuk dalam pembayaran, anda tidak membayar cukai pada nilai penuh kereta, tetapi anda membayar cukai penjualan atas caj kewangan. Wang cukai pendapatan yang dapat dijimatkan oleh perniagaan anda dengan menolak pembayaran pajakan mungkin mengatasi perbezaan cukai jualan yang dibayar antara membeli dan memajak.