Cara memuat turun Windows DVD Maker

Windows DVD Maker adalah alat pengarang dan penyuntingan DVD yang dirancang untuk Windows Vista, dan dapat digunakan oleh perniagaan kecil untuk menghasilkan DVD promosi, serta DVD yang mencatat pesta pejabat dan persidangan penting. Tambahan pula, antara muka yang mesra pengguna program ini membantu membimbing pekerja yang paling canggih dari segi teknologi melalui proses pengarang DVD. Windows DVD Maker tersedia secara percuma untuk sesiapa sahaja yang menjalankan versi Windows yang sah. Oleh itu, jika anda ingin menambahkan "Pengarang DVD" ke set kemahiran syarikat anda, muat turun Windows DVD Maker.

1

Pergi ke laman web Microsoft (lihat Sumber) dan pilih tab "Muat Turun" di sudut kiri atas halaman.

2

Klik pada pilihan "Pusat Muat turun". Ketik "Pembuat DVD Windows" di medan Cari di bahagian atas halaman.

3

Pilih pilihan "Windows Movie Maker dan Windows DVD Maker SDK" dari hasil carian. Klik butang hijau "Teruskan". Anda akan diarahkan ke halaman "Pengesahan Windows Asli", yang tujuannya adalah untuk mengesahkan bahawa anda menjalankan versi Windows yang sah.

4

Klik butang hijau "Teruskan" untuk memuat turun perisian Windows Genuine Advantage. Klik dua kali pemasang program untuk memulakan pemasangan. Tetap terbuka tetingkap "Pengesahan Windows Asli".

5

Jalankan alat Windows Genuine Advantage. Setelah program mengesahkan bahawa anda menjalankan Windows versi bukan cetak rompak, anda akan diberikan kod pengesahan.

6

Salin kod pengesahan dan tampal di medan teks Enter Validation Code di bahagian bawah halaman Pengesahan Windows Asli. Tetingkap muat turun untuk Windows DVD Maker akan muncul. Klik butang "Simpan Fail" untuk memulakan proses muat turun.