Adakah Amazon Prime Melakukan Penghantaran Sabtu?

Amazon Prime adalah perkhidmatan premium yang tersedia dari Amazon yang menawarkan pilihan kepada pelanggan untuk penghantaran dua hari tanpa bayaran semasa transaksi dan dalam beberapa kes penghantaran pada hari Sabtu. Pilihan ini mungkin merupakan pilihan menarik bagi perniagaan yang sering membuat pesanan dari peruncit dan ingin mendapatkan pesanan mereka dengan lebih cepat.

Kebaikan

Amazon Prime berharga $ 79 setiap tahun, dan bayarannya meliputi penghantaran dua hari tanpa had untuk barang yang layak. Barang-barang lain mungkin layak untuk penghantaran standard tanpa sebarang kos. Sebagai tambahan kepada faedah penghantaran, anggota Prime mendapat akses percuma ke Amazon Instant Video - perkhidmatan video streaming syarikat - dan Kindle Lending Library, yang membolehkan pengguna meminjam buku untuk peranti dan aplikasi Kindle.

Naik Taraf Penghantaran

Anggota Perdana boleh mendapatkan penghantaran pada hari Sabtu $ 8,99 setiap item, tetapi hanya ke Amerika Syarikat yang berdekatan. Beberapa lokasi mungkin layak untuk Penghantaran Ekspres Tempatan, yang juga mempunyai bayaran tambahan $ 3.99 per item dan memberikannya pada hari yang sama. Item yang layak untuk peningkatan penghantaran ini akan dinyatakan di setiap halaman produk.

Mendaftar

Amazon Prime menawarkan percubaan percuma selama 30 hari untuk perkhidmatan ini, yang menyediakan akses ke semua faedah. Kad kredit semasa dan sah diperlukan untuk memulakan percubaan, walaupun yuran tahunan tidak akan dikenakan sehingga akhir tempoh percubaan. Prime tidak menerima kaedah pembayaran lain - seperti cek atau kad hadiah - untuk membayar yuran keahlian. Untuk mendaftar, lawati laman web Amazon Prime (pautan di Sumber).

Pertimbangan

Pengguna bukan Perdana boleh menghantar barang pada hari Sabtu dengan bayaran tambahan $ 5. Dengan Prime, Amazon akan menentukan di halaman produk itu sendiri sama ada item tersebut layak untuk dihantar pada hari Sabtu atau tidak.