Cara Menyahaktifkan Perlindungan Virus McAfee buat sementara waktu

Suite keselamatan McAfee melindungi data sensitif dan komputer perniagaan anda dari kebanyakan jenis serangan siber. Dengan mengaktifkan perisian, perisian ini dapat mengimbas setiap fail untuk kemungkinan ancaman terhadap komputer anda dan menyekat fail yang mengandungi kod berbahaya. Kadang-kadang, bagaimanapun, McAfee juga dapat menyekat fail bersih yang sah jika menganggapnya mengandungi virus. Ini dipanggil positif palsu. Sekiranya anda ingin menggunakan fail tersebut, anda boleh mematikan perlindungan virus McAfee. McAfee meneruskan perlindungan virus masa nyata secara automatik setelah jangka masa yang ditentukan.

1

Klik dua kali ikon "McAfee" di dulang sistem untuk membuka panel kawalan McAfee.

2

Klik pautan "Navigasi" di sudut kanan atas tetingkap McAfee untuk melihat Pusat Navigasi.

3

Klik pautan "Pengimbasan Masa Nyata" untuk melihat pilihan antivirus.

4

Klik butang "Matikan" untuk membuka tetingkap Matikan.

5

Pilih satu pilihan di kotak drop-down "Bilakah Anda Ingin Melanjutkan Pengimbasan Masa Nyata". Anda boleh memilih untuk menyambung semula dalam 15, 30, 45 atau 60 minit, atau menyambung semula semasa anda menghidupkan semula komputer. Sekiranya anda memilih "Never", ciri perlindungan virus tidak akan berfungsi sehingga anda mengaktifkannya secara manual.

6

Klik butang "Matikan" untuk mematikan perlindungan. Amaran "Komputer Anda Berisiko" segera dipaparkan, yang menunjukkan bahawa perlindungan virus tidak diaktifkan.

7

Klik butang "Selesai" dan tutup panel kawalan McAfee.