Cara Membeli Waktu Internet pada iPad

Anda boleh menyambung ke Internet dengan dua cara dengan Wi-Fi + 3G iPad. Anda boleh menggunakan rangkaian tanpa wayar yang tersedia atau membeli pelan data selular dari pembawa wayarles yang berkenaan. Walaupun terdapat banyak lokasi yang menawarkan Wi-Fi percuma, anda masih boleh berada di kawasan yang tidak. Dengan iPad yang mempunyai kemampuan 3G, anda dapat menyambung ke Internet menggunakan rangkaian selular tanpa wayar 3G. Apple telah menambahkan kemampuan untuk membeli paket data yang menawarkan sejumlah waktu Internet di menu Tetapan iPad.

1

Ketuk "Tetapan" dari skrin utama pada iPad.

2

Ketik "Data Selular", dan kemudian ketuk "Lihat Akaun." Tetingkap Akaun Data dibuka.

3

Masukkan nama penuh, nombor telefon, alamat e-mel dan kata laluan anda di kotak yang sesuai, kemudian ketuk pelan data yang ingin anda gunakan di tetingkap Pilihan Rancangan Domestik Berulang.

4

Ketik jenis kad kredit yang ingin anda gunakan untuk membeli pelan di bahagian Maklumat Pembayaran & Pengebilan. Isi maklumat pembayaran, seperti nombor kad kredit dan alamat penagihan anda.

5

Ketik butang "Seterusnya", dan ketuk "Setuju" pada tetingkap Syarat Perkhidmatan. Tetingkap Ringkasan Pembayaran terbuka

6

Ketik butang "Kirim", dan ketuk "OK" untuk mengaktifkan pelan selular di iPad anda.

7

Ketik "OK" pada tetingkap Diaktifkan Pelan Data.