Cara Memotong Orang dan Menampal Foto Lain di Photoshop

Adobe's Photoshop adalah standard emas untuk penyuntingan grafik, dan perisian ini menawarkan ciri-ciri hebat untuk pengguna maju. Photoshop memotong orang dan memindahkan ke foto lain adalah perkara biasa dan sangat mudah. Sebagai platform pelbagai aspek, terdapat banyak cara untuk menyelesaikan tugas yang sama.

Sebelum awak bermula

Alat tongkat sihir adalah alat yang popular untuk memotong dan menampal orang, mudah dan berkesan untuk tugas yang sedang dilakukan. Alat lasso juga merupakan pilihan umum dan ia menawarkan sempadan yang tepat di sekitar orang dalam foto anda. Alat pemilihan di Photoshop sepadan dengan piksel yang bersempadan dengan orang tersebut untuk memilih garis besarnya. Prosesnya agak tepat kerana perbezaan antara orang dalam foto dan latar belakang biasanya berbeza. Namun, memilih satu orang dalam kumpulan orang lain boleh menjadi sukar, kerana garis besarnya digabungkan dengan piksel yang serupa.

Langkau Pengeditan Lain

Sebelum melangkah ke proses, pertimbangkan untuk menangguhkan pengeditan pada kedua foto sehingga pemindahan selesai. Melengkapkan pelarasan automatik sederhana untuk melicinkan warna dan keseimbangan putih adalah standard, tetapi melakukan ini sebelum pemindahan akan disesuaikan untuk foto semasa tetapi tidak untuk foto yang dipindahkan. Ini akan menjadikan orang yang dilantik lebih menonjol dan dia akan kelihatan tidak wajar, kerana warnanya tidak disesuaikan dengan tetapan yang sama.

Simpan keseimbangan putih, tahap tepu warna dan pengeditan standard lain untuk kemudian. Ia paling baik dilakukan sebagai pengeditan terakhir untuk menyelesaikan proses dan menggabungkan orang baru dengan keseimbangan warna pada foto yang ada.

Memotong Dengan Alat Tongkat Ajaib

Pilih tongkat sihir dari bar alat anda dan arahkan kursor ke orang tersebut untuk memilih kawasan garis besar. Tongkat sihir akan menggariskan orang itu dengan garis putus-putus. Klik untuk memilih individu. Walau bagaimanapun, ini tidak selalu menarik perhatian orang yang berada di dalam foto. Terus menggunakan tongkat untuk memilih kawasan tambahan, sehingga anda mempunyai kelebihan yang bagus untuk menentukan orang dalam foto anda.

Kekunci shift adalah jalan pintas yang bagus untuk memperluas kawasan yang dipilih semasa menggunakan alat tongkat sihir. Setelah kawasan dipilih, salin dan tampal ke lapisan telus di tab baru. Sebagai alternatif, anda boleh menyalin dan menampal terus ke foto baru.

Klik "Control + C" untuk menyalin gambar potong dengan cepat dan "Control + P" untuk cepat menempelkan foto baru anda. Pintasan potong dan tampal Photoshop juga berlaku untuk banyak program lain.

Alat Lasso

Banyak pengguna Photoshop lebih suka Alat Lasso kerana ketepatannya ketika memotong orang. Garis-garis di sekitar seseorang melengkung dan Lasso melakukan dan sangat baik membaca piksel dan membina garis besar yang tepat.

Pilih Lasso dari bar alat anda dan gunakan proses yang sama dengan tongkat sihir untuk alat. Arahkan kursor ke arah orang tersebut sehingga lasso menangkap garis besar dengan garis putus-putus. Klik untuk memilih orang tersebut.

Setelah pemilihan selesai, gunakan urutan salin dan tampal yang sama untuk menambahkan orang anda ke foto baru.

Menempatkan Foto Baru Anda

Setelah orang itu ditampal ke foto baru anda, anda boleh memilih orang tersebut dan memindahkannya sehingga kedudukannya kelihatan boleh diterima. Setelah diposisikan, jalankan pelarasan automatik pada warna untuk menggabungkan semuanya ke dalam urutan warna yang sama. Photoshop juga menawarkan kawalan khusus untuk menyesuaikan tepu, keseimbangan putih dan warna foto, jika dikehendaki.

Menentukan kedudukan semula jadi untuk transposisi tidak mudah dalam mana-mana program penyuntingan. Luangkan masa anda untuk mencari tempat di mana orang itu akan kelihatan normal dan akan bersesuaian dengan latar belakangnya. Kawasan terbuka, seperti pantai yang disokong oleh lautan atau puncak gunung, berfungsi dengan baik kerana latar belakangnya mudah ditimbang.